Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun , "128 milyar dolar nereye gitti?" sorusuna cevap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "128 milyar dolar nereye gitti" sorusuna dözivlerin önemli bir kısmı ekonomik tuzaklarla mücadelede kullanıldı" cevabını verdi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun , "128 milyar dolar nereye gitti?" sorusuna cevap verdi
24 Şubat 2021 - 17:03
AKP ile CHP arasında 128 milyar dolar polemiği yaşanıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis Grup Toplantısında, "Merkez Bankasının kasasındaki 128 milyar dolar buharlaştı. Nereye gitti 128 milyar dolar. Bu soru soruluyor, damat yok ortada. Damadın görevden alınışını açıklayacak televizyon, gazete bulamadılar. 128 milyar dolar sorulunca kuduruyor Erdoğan. Başarısını kıskanıyorlar diyor. Başarılıysa niye aldın görevden? 128 milyar doları senin talimatınla peşkeş çeken Merkez Bankası başkanını niye aldın görevden. Bu milletin Merkez Bankasında biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın Erdoğan, kime verdin? 128 milyar doları da tefecilere verdin, dolar yükselmesin döviz yükselmesin diye 128 milyar doları heba ettiler. 128 milyar dolar buharlaştı eksi 50 milyar dolar rezerv kaldı. Sormadığımız zaman işçinin, esnafın hakkını savunabilir miyiz?" ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan paranın nereye gittiğini açıkladı

Kılıçdaroğlu'nun 128 milyar dolar nereye gitti sorusuna AKP Grup toplantısında cevap veren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken, salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu'nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır. Bu sayede, kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını da bozduk." şeklinde cevap verdi.
"95 milyar dolarımız var"
Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Şubat'ta yaptığı konuşmada, "Şimdi 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Ancak bir rakam daha söyleyeceğim. Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervi, 132 milyar dolara kadar çıktı. Ondan sonra bir düşüşle 95'e indik. Bu ne demektir? Biz yeniden 132'ye de çıkarız 200'e de çıkarız. Çünkü biz bu işi biliyoruz. Bizim akıl hocalarımız Batı değil. CHP'nin akıl hocaları orada, IMF. Bizim akıl hocalarımız kendi içimizde. Biz birbirimizle dayanışma halindeyiz ve kendi işimizi kendimiz görürüz. Bu adımları da böyle attık. Şu anda 95 milyar dolar döviz rezervimiz var." demişti.

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum