Ev Tipi Hasta Yatağı

Hasta yatağı alırken, kişinin rahat edeceği ve geçirdiği rahatsızlığa uygun olanların tercih edilmesi gerekir. Hasta yataklarında rahat kullanım imkânı sunan yataklar tercih sebebidir. Hasta yataklarında fonksiyonellik ile kişinin fiziğine uygun olan modellerin de tercih edilmesi gerekir. Bebekler için yeni doğan ünitelerinde kullanılan hasta yatakları farklı ebat ve özelliktedir.

Ev Tipi Hasta Yatağı
20 Nisan 2022 - 13:53

 

Yetişkinler ve çocuklar için önerilen yataklarda da değişik özellikler bulunur. Obez hastalar için önerilen yataklar da ağırlığa mukavemetli olan yataklardır. Kişinin ihtiyaçlarına, yaş ve bedensel özelliklerine göre seçilecek yataklar, hasta yataklarından alınan verimi arttıracaktır.
Bu sebeple medikal firması seçerken, alanında uzman olan ve kurumsal işletmelerin seçilmesi gerekir. Bu firmalarda çok sayıda ve farklı özelliklerde yataklar bulunur. Ev tipi, hastane ve bakımevleri için değişik modellerin yer aldığı görülür.

Hasta Yataklarında Uygun Fiyat Seçeneklerinin Tercih Edilmesi

Hasta yatağı fiyatları, farklı rakam aralıklarında yer alır. Yatak fiyatlarını etkileyen kriterler içerisinde yatağın otomatik olması, fonksiyonellik ve kalitesi de ilk sırada gelir. Yeni üretimden çıkmış olan satın alınacak yataklar, kiralık yataklara nazaran daha yüksek ücretlidir.
Son zamanlarda kiralık yataklara olan talep son derece fazladır. Bunun en önemli sebebi, her bütçeye uygunluğu ve uygun fiyatlı olmasıdır. Kiralık hasta yataklarında, satın alınan yataklardaki her türlü özelliği bulmak söz konusudur. Ev tipi hasta yatakları için en çok tercih edilenler, hasta yatağı kiralama hizmeti ile alınabilen yataklarıdır. Kiralık hasta yataklarında da motorlu çalışma prensiplerine uygun olan yatak kategorileri bulunur.

Kiralık Hasta Yataklarının Profesyonel Firmalardan Temin Edilmesi

Kiralık hasta yataklarının kurumsal hizmet sunan profesyonel yatak firmalarından temin edilmesi önerilir. Kiralık hasta yataklarında deneyimli olan işletmeler her zaman tercih edilir. Sektörde bilinen ve güven veren yatak firmaları, kiralık hasta yataklarının kiralama öncesinde bakım ve temizliğini yapan firmalardır.
 Hasta yataklarının hijyen usullerine uygun şekilde temizlenmesi, yatan hastanın sağlığı açısından da oldukça önem taşır. Kurumsal firmalar, kiralık hasta yataklarındaki arızalar için de servis hizmeti sunarlar. Yerinde kurulum ve bakım hizmeti de söz konusudur. Satın alınacak olan her türlü yatak için verilen teknik destek, kiralık yataklar için de verilir.

Kullanım Rahatlığı

Hasta yatağı modelleri içerisinde yatan hastaya konfor sunan modeller tercih edilir. Yatakların ev tipi ve hastane tipli olanlarında bazı farklılıklar bulunur. Evlerde kullanılan yataklarda, hastane ortamında gerekli olan tüm aparatların takılmasına imkân tanıyan hasta yatakları tercih edilmelidir. Motorlu çalışan ve otomatik çalışma prensiplerine sahip olan yataklar, yatan hastaya konfor sunan yataklardır. Elektrik kesintilerinin sık yaşandığı yerlerde pilli kumanda sistemi önerilir.
Otomatik çalışan hasta yatakları farklı motor yapısına sahiptir. İki, üç ya da dört motorlu hasta yatakları bulunur. Motor sayısı, yatakların hareketleri ile paralellik gösterir. Yatan hastanın yardımsız şekilde yatağı kumanda etmesi, günlük yaşantının idame ettirilmesi için önem taşır. Yemek yeme, gazete okuma, televizyon izleme gibi faaliyetler için hasta kimseden yardım alamaz. Kumanda ile yatağı belli açılara getirmek söz konusudur.

Yaşlı ve Felçli Hasta Yatakları Özellikleri

Yaşlı ve felçli hastalar, özel bakım hastalarıdır. Felçli hastaların uzun süre yatmaları cilt ve omurga sağlığına hassas olan yatakların tercihini gerekli kılar. Yaşlı hastaların da cilt sağlığına önem vermeleri gerekir. İleri yaş hastalarının ciltleri oldukça incedir. Uzun süre yattıkları takdirde tahriş olması ve kolaylıkla yara açılması söz konusudur.  
Bu sebeple, hava aldıran yatakların tercih edilmesi önerilir. Havalı yatak kategorisindeki yataklar, yaşlı ve felçli hastaların cilt sağlığı açısından son derece fayda sağlayan yatak tasarımlarıdır. Havalı hasta yataklarının içlerinde yer alan kanallar, sürekli hava akışını sağlar. Bu sayede en sıcak havalarda bile yatan hastaya serinlik hissi verecektir. En çok tercih edilenleri, baklava ve boru tipli olanlarıdır.

Güvenli Hasta Yataklarının Tercih Edilmesi

Hasta yataklarında güvenlik bariyerlerinin olması, yatan hastanın düşmesini engellemesi bakımından son derece faydalıdır. Hasta yataklarında tekerleklerin sabitlenmesi de önemli bir emniyet unsurudur. Yatakların bulunduğu yerde sabitlenmesi için tekerleklerin hareketini önleyen ABS fren sistemi olması gerekir. Ayrıca, hasta yataklarının rahat hareket edebilmesi için de tekerleklerin üç yüz altmış derece dönen yapıda olması, rahat kullanım sunan faktörlerin başında gelir.
Hastalık gibi zor bir süreçte hasta kadar, ona bakan kişiler de zorlanır. Hasta refakatçilerinin yatakları rahat hareket ettirmesi, tekerleklerin tam tur dönebilmesine bağlıdır. Ortopedik özellikler içeren hasta yatağı süngerlerinin de yataklarda tercih edilmesi gerekir. Paslanmayan hasta yatakları kaliteli yataklardır. Nem ve rutubete karşı korumalı tasarımların tercih edilmesi gerekir. Kalite kontrol standartları ile Sağlık Uygulama Tebliği’ne uygunluk önem taşır.

Hasta Karyolalarında Nelere Dikkat Edilmeli?

Hasta karyolası alırken hastaya huzur ve rahatlama hissi veren yatakların tercih edilmesi gerekir. Hastalık gibi zor bir dönemde kullanılan eşyaların, hastaya moral verme özelliği dikkate alınmalıdır. Hastanın eskiden yattığı yatağına benzer tasarımlara yönelmesi, huzur veren unsurlardır.
Hasta karyolasında ahşap model tasarımları da sıcak bir hava sunması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Moral ve mutluluk sunan kişisel eşyalar, hastalığın daha kolay atlatılmasına hizmet eder. Dayanıklı ve kaliteli karyolalar kadar, şık modellerin de tercih edilmesi hastalığın en rahat şekilde atlatılması için son derece önemlidir. Firmamız Hürriyet Medikal hastalarınız için en güvenli ve konforlu hasta yataklarını imal etmektedir.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum