"Evlenmek isteyen 50 ay aç gezecek"

Asgari ücretle geçinen ve evlenmek isteyen vatandaşların önüne dağ gibi düğün masrafı engeli çıkıyor. Konuyu yorumlayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko "Bir asgari ücretlinin evlenebilmesi için 50 ay aç susuz yaşaması gerekiyor" dedi.

"Evlenmek isteyen 50 ay aç gezecek"
02 Aralık 2019 - 09:59 - Güncelleme: 03 Aralık 2019 - 10:39
Asgari ücretle geçinen vatandaşın istikrarlı bir hayat sürdürmesinin çok zor olduğunu söyleyen Beko, "Asgari ücret hesaplamasının bir kişilik işçi üzerinden yapılmasından dolayı bu arkadaşlarımızın nişan yapması, düğün yapması, ev sahibi olması ve çocuk sahibi olması gerçekten çok zor. Asgari ücretli bir vatandaşın insani anlamda barınabilmesi, evlenebilmesi, geçinebilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4 kişilik aile üzerinden karar alması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Evlilik için birçok hazırlık gerektiğini ifade eden Beko, "Bir evlilikte beyaz eşya, mobilya ve düğün masrafları için 100 bin liraya yakın masraf etmeniz gerekiyor. Asgari ücretlinin bu masrafı karşılayabilmesi için yemeden, içmeden 50 ay boyunca çalışması gerekiyor. Sadece evlenmekle de bitmiyor. Evlendikten sonra kira, elektrik, su, ısınma giderleri var" şeklinde konuştu.

Kaynak Yeniçağ: "Evlenmek isteyen 50 ay aç gezecek"

YORUMLAR

  • 0 Yorum