Evliliklerde yıllar içinde cinsel hayat monotonlaşır

Yoğun iş temposu, stres ya da yorgunluk çiftin cinselliğine darbe indirir. Bu sorunu çoğunlukla erkek yaşar. Burada kadına iş düşüyor. Eşinize destek olun, gerekiyorsa yataktaki kontrolü ele alın.

Evliliklerde yıllar içinde cinsel hayat monotonlaşır
28 Mart 2021 - 11:45

Ya ilişkiye girdiyse?

23 yaşındayım, kız arkadaşım 20 yaşında. İlişkiye girdiğimizde kan gelmedi. Bana daha önce kimseyle olmadığını söyledi. Üçüncü kez ilişkiye girdiğimizde kan geldi. O kan, kızlık zarından geliyorsa neden bu kadar geç yırtıldı?

CEVAP

Okurum, zarın da keyfi var, zamanı var ve elbette kuralları var. İşlem sırasında senin temponun da bu konuda rolü var. Ufak bir sert ya da eğri hareket zarı kanatabilir. Kanamışsa kanamıştır. Bir de kızın namusundan şüphelen. Yani sen lekelersen başkası mı temizleyecek? Ayıp ya.

Hemen sertleşiyor

18 yaşındayım. Sevgilimle el ele tutuştuğum zaman bile cinsel organımın sertleştiğini hissediyorum. Bu bir sorun mudur yoksa doğal bir şey mi?

CEVAP

Değerli okurum, daha ne istiyorsun be oğlum? Mekanizma otomatik çalışıyor, bırak fukarayı ne isterse onu yapsın. Fazla karışma, yolunu şaşırtma.

 

 

 

Faydası olur mu?

30 yaşındayım ve penisim 10 santim. Seks shop’lardan penis uzatıcı haplardan almayı düşünüyorum. Acaba bu haplar penisi beş santim uzatır mı? Bana bilgi verir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, o haplar 5 milimetre uzatmaz.

Boyum uzar mı?

Günde en fazla iki kere mastürbasyon yapıyorum. Bu sayı iyi mi? 18 yaşında kaç kere mastürbasyon yapmak gerekir? Spor yaptığım için mastürbasyon boyumun uzamasını engeller mi?

CEVAP

Değerli yavrum, insan yaşamında öncelikle bilimin dili geçerlidir. Mastürbasyonun sanıldığı gibi fiziksel zararı yoktur. Ama sayısal değerler, ölçünün aşılması ve aklın cinselliğe takılıp kalması gibi birbirine bağlı bir kompozisyon elbette ruhsal ve bedensel olumsuzluklar yaratır. Günde iki kere mastürbasyon tabii ki çok. Bu senin boyunu etkilemez. Gel, şu mastürbasyon sayısını bozmadan, günde değil de haftada iki diyelim. Ne şiş yansın ne kebap. Sen de rahat et, ben de.

 

 

 

Bakınca anlar mıyım?

22 yaşında kızım. Bu soruyu sizden başka hiç kimseye soramazdım. Kızlık zarı tam olarak nerededir, dışarıdan anlaşılır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı misafir odasının tam kapısındadır. Dış duvarlarla neredeyse aynı düzlemdedir. Dışarıdan anlaşılmaz. Sen aynayla bile baksan anlayamazsın.

Ya tatmin edemezsem?

26 yaşındayım, yakında evleniyorum ama hiç ilişkiye girmedim, tecrübem yok. Penisim 12 santim. Evlendikten sonra ilişkiye girince eşimi tatmin edememekten korkuyorum. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, için rahat etsin. Cinsel organa anotomi kitapları uygun diyor. Keyifle, güle güle evlen. Sen de, eşin de mutlu olacaksınız. Elbette yıllar içinde çocuklarınız da olacak.

 

 

 

İsteğim çok azaldı

Yedi aylık hamileyim, şu an çok isteksizim. Eşim ise aksine her akşam birlikte olmak istiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, şu andan itibaren ilişkiyi keseceksiniz. Doğumdan sonra da 1.5 ay perhiziniz var. Gebeliğin bu dönemlerinde cinsel istek duyulmaması olabilir ve bunlar geçicidir.

İlişkiyi istemiyorum

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Ama internette bu siteleri gezmekten büyük bir zevk alıyorum. Bu yüzden de kendime inanamıyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, duygularınla, aldığın eğitim ve toplumsal psikolojik değer yargıların çatışıyor. Bu çatışmada sen ortada kal. İki tarafı uzlaştırmaya çalış. Zaman bazı şeyleri daha öne çıkaracak.

 

 

 

Cinselliğe halim yok

39 yaşındayım, çok yoğun çalışıyorum. Eve yorgun dönüyorum. Halsizlikten cinselliğe halim kalmıyor. Bu monotonluğu nasıl üzerimden atarım?

CEVAP

Değerli okurum, monotonluk başlı başına iştahsızlığın ta kendisidir. Beden yorgun, ruh dingin ve gönül iştahsız ama yollar uzun, hayat da güzel. Değerli okurum, galiba hanımına biraz iş düşecek. Yataktaki komutanlığı sen bırak, hanıma teslim et, kumandan bir süre o olsun. Biraz da o marifetlerini o ortaya koysun bakalım. Bizim savaş dışı askerler yeniden can bulup cepheye koşacaklar mı? Son umudum bu. Yani süngü tak, ileri, komutu da sonuç vermezse galiba senin yolun doktora uğramaktan geçecek.

Garip duruyor

20 yaşındayım, penisim ucu aşağı bakacak şekilde sertleşiyor. Geçen hafta internetten cinsel içerikli film izledim ve anladım ki bir gariplik var. Cinsel ilişkiye girdiğimde sorun olur mu? Çok üzülüyorum

CEVAP

Değerli yavrum, tabii ki üzülecek bir şey değil. Senin dediğin kadar ürkütücü ya da cinsel birleşmeye engel olacak eğrilikse basit bir ameliyatla tedavisi olur. Bunu da üroloji uzmanları yapıyorlar. Bana göre çok fazla beklemeden sadece fikir almak için bir uzmana başvur. Belki şöyle de bir kolaylık olabilir.

 

 

 

Adet gördü

24 yaşındayım. Nişanlımla ilişkiye girdik. Spermim vajinasına temas etmiş olabilir. Hamile kalmasından korktuk. Adet kanaması biraz gecikmeli de olsa başladı. Acaba ilişkiden sonra adet gerçekleştiyse nişanlımın hamile olma ihtimali ortadan kalkmış mıdır?

CEVAP

Evet yavrum, nişanlının hamile kalma ihtimali ortadan kalkmıştır.

 

BÖYLE SORU YOK!

BÖYLE SORU YOK!

 

Çekiniyorum

24 yaşındayım. Bugüne kadar hiç ilişkim olmadı, tecrübem yok. Normal değil biliyorum çünkü yaşıtlarım ilişki yaşamış. Çok istiyorum, tam birine ısınacağım zaman ondan çekiniyorum. Bu utangaçlığımın sebebi nedir? Acaba bir psikiyatriste mi danışmam lazım? Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun.

CEVAP

Düzelir, bunlara üzülme değerli okurum. Hiç korkma bu günler de geçer. Her kişinin yapısı farklıdır. Bilmediğin bir denizde yüzmek, insanı korkutur. Çekingenliğin nedeni bu. Dalgalar var, üzerinden kayarsın, dalgalar var, içinde kendini bulursun. Bunların tümü pratik ister, ancak tecrübeyle iyi bir yüzücü olursun. Hadi benim çevik aslanım, biraz cesaret, biraz kendine inanç, olacak bu işler acemi utangaç.

 

GÜNÜN SORULARI

GÜNÜN SORULARI

 

Eksik hissediyorum

Yaşım 26. Kız arkadaşımla yaşıtım. Cinselliği birlikte keşfettik. Erken boşalma sorunum yok. İlişkide kız arkadaşım tepkisiz beni izliyor. İnleme yok, istek yok. Sanki bitse de gitsek der gibi. Evlenmeyi düşünüyoruz. Onun bu haline gördükçe kendimi eksik hissetmeye başladım. Kadınını mutlu görmek erkeği daha da mutlu ediyor. Penisim 18 santim, ilişki 45 dakika sürüyor. Ne yapacağız?

CEVAP

Yavrum, aman nazar değmesin. İkide bir kişnersin, hazır kısrağı durmadan şişlersin. İşini iyi bilirsin. Bizimle benzer yanın yok. Ölçüler arasındaki santimetreler çok mu çok. Süreler arasındaki dakikalar uzun mı uzun. Hadi vurma kendini yamaca sarpa. Yoksa kalırsın yaya.

 

 

 

Eşim ne kadar dayanır?

33 yaşındayım. Eşimle 6 yıldır birlikteyiz. Bende kandida ve vajina akıntısı var. Koku ve kaşıntı yapıyor. Akıntı varken ilişkiye girersek eşimde yaraya neden oluyor. Pek çok farklı doktora gittim, antibiyotik ve fitil veriyor, beni eve yolluyor. Artık tedavi olmak istiyorum. Eşim ne kadar dayanır böyle hayata?

CEVAP

Sevgili okurum, buradan ne yazsam olmaz ki. Bu sorunlar böyle çözülmez ki. Türk doktorları böyle tukaka edilmez ki. Olayı gözünde büyütme. Bir kere daha bir uzmandan randevu alıp tedavi ol. Doktorunu verdiği reçeteyi harfiyen uygula. Yine mi olmadı, bakın işte o zaman bu işte vardır bir yamukluk. Detaylı tetkik şarttır.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk bir çiçek gibidir. Önemli olan açmasıyla solması arasındaki süredir. H.D.
HaYDAR dÜMEN posta

YORUMLAR

  • 0 Yorum