Fatih Altaylı'dan "Güvenli bölge" uyarısı: Asıl niyet Kürtler değil, asıl niyet Türkiye

Türkiye'nin iç savaşın ilk yıllarından beri dillendirdiği ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden gündeme getirdiği "güvenli bölge" konusunda endişelerini dile getiren Habertürk yazarı Fatih Altaylı "Bugün Suriyeli Kürtleri Türkiye'den korumaktan söz edenler Esad Rejiminin vatandaş bile saymadığı, türlü zulme uğrattığı dönemlerde niyeyse Kürtlerden hiç söz etmiyorlardı. Çünkü asıl niyet Kürtler değil, asıl niyet Türkiye." diye yazdı.

Fatih Altaylı'dan "Güvenli bölge" uyarısı: Asıl niyet Kürtler değil, asıl niyet Türkiye
03 Şubat 2019 - 12:43
Altaylı, Habertürk internet sitesinde yayınlanan 'Ölenlerin ardından' başlıklı yazısında ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından kurulacağı belirtilen tampon bölgenin Türkiye tarafından istenmesini eleştirdi. "Saddam'ın Kürtlere saldırmasını önlemek için 1990'ların başında Türk topraklarında ve Irak'ın Kuzey'inde konuşlandırdığı Çekiç Güç'ü hatırlayanınız vardır elbet.Çekiç Güç bölgeye gelinceye kadar PKK "Orta ölçekli" bir terör örgütüydü. Çekiç Güç'le beraber palazlandı." diyen Altaylı "Türkiye duruma uyanıp Çekiç Güç'ü yolladığı zaman artık çok geçti ve karşımızda uluslararası ölçekte bir terör örgütü vardı. Şimdi muhtemelen aynı tezgahı Suriye'de kurmak istiyorlar." ifadesini kullandı. Altaylı'nın "Güvenli bölge" kılıfı altında dönen oyuna dikkat çekerek "Bence Türkiye ne istediğine dikkat etmeli.Allah korusun bazen ne olduğunu bilmeden istediğiniz bir şey gerçekleşir. Sonra alırsınız başınıza belanın büyüğünü."diye yazdı.



Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:





Ne istediğinize dikkat edin gerçekleşebilir!



Türkiye yıllarca Suriye'de bir "Güvenli bölge oluşturulsun" diye yırtındı.



Kimse kâle almadı.



Şimdi ise ABD'nin önerisiyle güvenli bölge yeniden gündemde.



Ancak bu güvenli bölgede Türkiye olmayacak.



Fransa, Kanada ve Avustralya'ya emanet edilmesi planlanıyor.



Bu arada giderek ezeli düşmanımızmış gibi davranmaya başlayan Birleşik Arap Emirlikleri de "Güvenli bölgeyi Türklerden korumak gerek" diyerek yırtık dondan çıkar gibi çıkıyor.



Ne yazık ki, Ortadoğu ülkelerindeki Kürtler söz konusu olduğunda Türkiye'nin hakkı teslim edilmiyor.



"VARSA YOKSA TÜRKİYE'NİN KÜRT DÜŞMANLIĞI"



Ne Saddam'ın kimyasal silahlarından kaçan Kürtlere Türkiye'nin kucak açması sayesinde büyük bir katliamın önlendiğini, ne de Suriye'de IŞİD'den kurtulmak için Türkiye'ye sığınan Kobani halkını kimse anımsamıyor.



Varsa yoksa Türkiye'nin Kürt düşmanlığı.



Bugün Suriyeli Kürtleri Türkiye'den korumaktan söz edenler Esad Rejiminin vatandaş bile saymadığı, türlü zulme uğrattığı dönemlerde niyeyse Kürtlerden hiç söz etmiyorlardı.



Çünkü asıl niyet Kürtler değil, asıl niyet Türkiye.



Saddam'ın Kürtlere saldırmasını önlemek için 1990'ların başında Türk topraklarında ve Irak'ın Kuzey'inde konuşlandırdığı Çekiç Güç'ü hatırlayanınız vardır elbet.



Çekiç Güç bölgeye gelinceye kadar PKK "Orta ölçekli" bir terör örgütüydü.



Çekiç Güç'le beraber palazlandı.



"ALIRSINIZ BAŞINIZA BELANIN BÜYÜĞÜNÜ"



Türkiye duruma uyanıp Çekiç Güç'ü yolladığı zaman artık çok geçti ve karşımızda uluslararası ölçekte bir terör örgütü vardı.



Şimdi muhtemelen aynı tezgahı Suriye'de kurmak istiyorlar.



Ve "Güvenli bölge" bunun kılıfı olacak gibi duruyor.



Bence Türkiye ne istediğine dikkat etmeli.



Allah korusun bazen ne olduğunu bilmeden istediğiniz bir şey gerçekleşir.



Sonra alırsınız başınıza belanın büyüğünü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum