Fenerbahçe'de yeni başkan belli oluyor

Fenerbahçe’nin yeni başkanı bugün belli olacak. Sarı-lacivertli kulüpte başkanlık için Aziz Yıldırım ve Hakan Safi yarışıyor. Fenerbahçe’nin olağanüstü seçimli genel kurulunda oy verme işlemi saat 10.00’da başladı.

Fenerbahçe'de yeni başkan  belli oluyor
07 Haziran 2026 - 19:24

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Genel Kurul'da oy verme işlemi an itibarıyla sona erdi. 44 bin 741 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu Fenerbahçe başkanlık seçiminde katılım sayısının 27 binin üzerinde gerçekleştiği belirtiliyor.

HAKAN SAFİ OYUNU KULLANDI

Başkan adayı Hakan Safi seçimde oyunu kullandı. Katılım 16.26 itibarıyla 26.090'ı geçti.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: 'KATILIM GEÇEN SENEYE GÖRE DAHA YÜKSEK'

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da oy verme işlemleri sürerken açıklamalarda bulundu.

Seçime yoğun ilgi gösterildiğini belirten Mosturoğlu, katılımın geçen yıla göre daha yüksek olduğunu söyledi.

"Katılım çok büyük. Geçen seneye göre daha iyi bir sayı var. Herhangi bir problem yaşanmadı. Umuyorum bu güzel ortam içerisinde genel kurulumuzu tamamlayacağız. Bana verilen rakam yaklaşık 17 bin civarında, bu sayı daha da artacaktır" ifadelerini kullandı.

"SANDIKLAR KAPANDIĞINDA BUGÜN BURADA BİTECEK"

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından camianın birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Mosturoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Seçim bugün bitecek. Yarın yeni bir gün başlayacak. Seçilecek başkana destek vererek kulübümüzün 120. yılında şampiyon olmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Sandıklar kapandığında bugün burada bitecek."

AYKUT KOCAMAN'DAN SEÇİM YORUMU

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl da benzer değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlatan Kocaman, başkanlık seçimlerinin kulüpler açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

"Bu bir başkanlık seçimi. Başkanlar ve yönetimler kulüplerdeki en önemli organlardır. Onların kararları ve davranışları teknik direktörlerin ve futbolcuların önünü açıyor ya da kapatıyor" diyen Kocaman, Fenerbahçe'nin son yıllardaki en büyük sorununun futbol yönetiminde verimliliğin sağlanamaması olduğunu ifade etti.

Her transfer döneminde yeni oyuncuların takıma katıldığını belirten Kocaman, "Her sene oyuncu geliyor ancak verimsiz bir ortamda bu oyuncular istenilen katkıyı veremiyor. Fenerbahçe'nin son dönemdeki en önemli problemi, futbolu yönetenlerin verimliliği artıramaması oldu. Umarım bu kez daha elverişli bir ortam oluşur" dedi.

Kendisinin seçim sürecinin öznesi olmadığını dile getiren Kocaman, "Burada özne ben değilim, iki başkan adayı. Doğru çaba göstereceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda yaşanan ayrışmadan duyduğu rahatsızlığı da dile getiren deneyimli teknik adam, "Son 7-8 yılda hiçbir şeyle uğraşmamama ve kimseyle temasım olmamasına rağmen bu ayrışmanın içine dahil edildim. Bundan son derece rahatsızım" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de yeni başkan bugün belli oluyor: Tarihi kongrede seçim heyecanı - Resim : 1

"KİM KAZANIRSA KAZANSIN FENERBAHÇE'YE HİZMET EDECEK"

Seçimin camia için hayırlı olmasını dileyen Kocaman, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

"Ciddi bir kutuplaşma oldu" diyen Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe için hayırlı olmasını diliyorum. İyi sonuçlara giden sürecin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Her iki adayın da vaatleri var. Ancak üst kimlik Fenerbahçeliliktir. Kim kazanırsa kazansın Fenerbahçe'ye hizmet edecek. Seçim bittiği andan itibaren herkes aynı çatı altında mücadele ediyor. Bunu unutmamak gerekiyor."

ALİ KOÇ DA OY KULLANDI

Fenerbahçe'de eski başkanlardan Ali Koç oyunu kullandı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe'den açıklama: "Saat 17.00 itibaren turnikeyi geçmemiş üyeler oy kullanamayacak. Mutlaka tam 17 olmadan önce alana giriş yapmış olmaları gerekiyor."

AZİZ YILDIRIM KONGRE ALANINDA

Bir diğer başkan adayı Aziz Yıldırım da kongre alanına geldi.


HAKAN SAFİ TRANSFERİ AÇIKLADI

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, stadyuma geldi.

Üyelerle fotoğraf çektiren Safi, “Bir transfer daha bitti biliyorsunuz değil mi? Çalhanoğlu bitti işte. Açıkladık onu da. Evet o da bitti.” ifadelerini kullandı.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda oy verme işlemi saat 10.00'da başladı. Oy verme işlemi, 17.00'ye kadar devam edecek.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantımızda oy kullanma işlemi 10.00 itibarıyla başlayacaktır. Tüm kongre üyelerimizi bekliyoruz.
 

AZİZ YILDIRIM'IN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Asil Üyeler: Barış Göktürk, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, Mustafa Çağlar, Önder Fırat, Cihan Kamer, Fatih Öztürk, Batuhan Özdemir, Tanju Kaya, Murat İman, Özgür Peker, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet Aydın, Selim Kosif.

Yedek Üyeler: Fatih Aslan, Volkan Akan, Mustafa Aydın Acun, Barış Karagöz, Savaş Adalet, Demre İşcan, Yasemin Babayiğit
 

HAKAN SAFİ'NİN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Asil Üyeler: Ali Aytemiz, Metin Doğan, Agah Ruşen Çetin, Metin Sipahioğlu, Dağlarca Çağlar, Rahmi Mertay Türk, Mustafa Ömer Topbaş, Özgür Özaktaç, Atakan Altınbaş, Orhan Turan, Selahattin Süleymanoğlu, Ogün Doğan, Şanser Özyıldırım, Taha Gökberk Doğan

Yedek Üyeler: Esra Öztürk Çilingir, Ahmet Bulut, Ahmet Murat Emanetoğlu, Ertuğrul Eren Ergen, Barış Öztürk, Mustafa Enes Yıldırım, Aras Bağ

Fenerbahçe’nin olağanüstü seçimli genel kurulunda bugün gerçekleştirilecek seçimle kulübün yeni başkanı belirlenecek. Fenerbahçe’den yapılan açıklamaya göre, 44 bin 741 üyenin genel kurula katılma hakkı bulunuyor. Oy verme işlemi saat 10.00’da başladı ve 17.00’ye kadar devam edecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum