Fenerbahçe "Fener Ol" kampanyasından ne kadar gelir elde etti?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sarı-Lacivertli kulübün Ülker Stadı'nda yapılan olağan mali genel kurulunda yaptığı konuşmasında "Fener Ol" kampanyasından elde ettikleri geliri açıkladı.

Fenerbahçe "Fener Ol" kampanyasından ne kadar gelir elde etti?
17 Haziran 2019 - 02:14
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sarı-Lacivertli kulübün Ülker Stadı'nda yapılan olağan mali genel kurulunda yaptığı konuşmasında "Fener Ol" kampanyasından elde ettikleri geliri açıkladı.

Sarı-Lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç, 5 Nisan'da başlayan "Fener Ol" kampanyasından yaklaşık olarak 130 milyon liraya yakın kaynak elde ettiklerini belirtti.

Fener Ol kampanyasında hedeflerinin uzağında kaldıklarını aktaran Koç, "Biz bu yola çıkarken insanlar yapmamamız için çok telkinde bulundu. Bu, Fenerbahçe'nin mali özgürlüğü için planladığımız kısa vadeli adımlardan biriydi. Onu da beğenmeyenler oldu. Sallamak kolay ama bu yol haritasının bir parçası. 2 ayda 125-130 milyon liraya geldik. Bu Türkiye tarihinde görülmemiş bir tutar ama hedeflediğimiz 400-450 milyon liranın uzağındayız. Fenerbahçe'nin nasıl bir camia olduğunu dünya aleme gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah destekleriniz devam eder."

"Fener Ol" kampanyasından ne kadar gelir bekleniyordu?

Fenerbahçe'nin mali açıdan kurtuluş formülü olarak görerek 5 Nisan 19.07'de başlattığı "Fener Ol" projesinde hedef 31 Mayıs tarihine kadar 350 ila 500 milyon TL arası kaynak yaratmaktı ancak Sarı-Lacivertli kulüp bu zamana kadar ancak 130 milyon lira gelir elde edebildi.

"Fener Ol" kampanyasına nasıl bağış yapılır?

Fenerbahçe, mali anlamda kulübü maddi açıdan ayağa kaldıracak 'Fener Ol' kampanyası için "Fener Ol" projesi için yeni bir internet sayfası oluşturdu. "fenerbahce.org/fenerol" adresinde "Kulübümüzün içinde bulunduğu zorlu süreçten aydınlık yarınlara kavuşması için hep birlikte omuz omuza bir mücadele başlatıyor ve 'FENER OL' diyoruz" ifadeleri kullanılırken, kampanyaya katılmak isteyen taraftarlar için ödeme yöntemleri ise "Kredi kartı, EFT/Havale, SMS-Kısa Mesaj, PTT Şubeleri" olarak gösterildi.

- EFT/Havale işlemleri Denizbank, Yapı Kredi Bankası, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank'tan Türk lirası, Dolar ve Avro olarak yapılabilecek. SMS'le kampanyaya katılacak taraftarlar ise "FENEROL" yazıp 1907'ye mesaj atmaları durumunda kısa mesajla kulübe 20 TL katkıda bulunabilecek.

Kampanyanın detaylarına taraftarlar, "www.fenerbahce.org/fenerol" internet adresinden ulaşabilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum