Galatasaray Beşiktaşı 2-0 yendi Lider oldu

Beşiktaş 2 dakika uyudu 2 gol yedi Sahaya çıkan 11 ve sahada ki yayılış teknik olarak hata idi

Galatasaray Beşiktaşı 2-0 yendi Lider oldu
05 Mayıs 2019 - 22:25 - Güncelleme: 05 Mayıs 2019 - 22:35

Süper Lig'in 31. haftasındaki dev derbide Galatasaray evinde Beşiktaş'ı Onyekuru ve Fernando'nun attığı gollerle 2-0 yendi. 63 puana yükselen Cimbom aynı puandaki Başakşehir'i averajla geçerek liderlik koltuğunu devraldı ve şampiyonluk havasına iyiden iyiye girdi. 17 maçtır yenilmeyen Galatasaray, sahasındaki 35 maçlık yenilmezlik rekorunu egale etti. Ligde 6 maç sonra kaybeden Beşiktaş ise 59 puana kaldı ve zirve yolunda ağır bir yara aldı.



Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında iki ezeli rakip Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren derbi mücadelesiini Galatasaray kendi taraftarının önünde 2-0'lık skorla kazandı.

Alınan bu galibiyet aynı zamanda Galatasaray'ı zirve yarışında liderliğe taşıdı.

Başakşehir ile birlikte puanını 63'e çıkartan Galatasaray, genel averajla 1. sırayı uzun bir aranına ardından devraldı.

Beşiktaş ise 59 puanda kalarak şampiyonluk yarışında işini zora soktu.

GALATASARAY: 2 - 0 :BEŞİKTAŞ

STAT: Türk Telekom Stadı 

HAKEM: Bülent Yıldırım

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Marcao, Luyindama, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Caner, Atiba, Dorukhan, Necip, Ljajic, Lens, Burak 

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Beşiktaşlı futbolcular, Galatasaray'ın Onyekuru ile bulduğu golden önce topun taca Galatasaraylı futbolcular tarafından çıktığını iddia etti ancak karar değişmedi.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında sarı-kırmızılı takım Onyekuru ile golü buldu. Onyekuru'nun golünden hemen sonra hakem Bülent Yıldırım'a 'topun Galatasaraylı futbolculardan taça çıktığına' dair itirazlarda bulunan Beşiktaşlı futbolcuların bu tepkisi yerini bulmadı. 

Golden sonra VAR odasındaki Cüneyt Çakır ile görüşen Bülent Yıldırım, gol kararını değiştirmezken Beşiktaşlı futbolcuların tepkisi bir an olsun dinmedi ve hakem Yıldırım, santra bölgesinde topu fırlatan Gökhan Gönül'ü sarı kartla cezalandırdı.



Erman Toroğlu pozisyonu yorumladı

Pozisyonu yorumlayan Erman Toroğlu, "Tacın kimden çıktığını tam anlayamadım. Bir top ya çarpar, ya da çarpmaz. Bu da yayıncı kuruluşun ayıbı, ligin şampiyonunu belli edecek bir maç. Bana değdi mi, değmedi mi göster. Ben bunu anlamaya mecbur muyum? Bu maçı 40 kamerayla çekeceksin, bu maç şampiyonluk maçı. Yılın pozisyonunu doğru gösterin. Belki bu golle Galatasaray şampiyon olacak, belki bu golle Beşiktaş şampiyon olamayacak. Hakem bir şey yapamaz, yardımcı bir şey yapamaz. Bana kaç tane telefon geliyor, biri çarptı, biri çarpmadı diyor. Niye böyle muallakta bırakıyorsunuz?" dedi.

VAR taca karışır mı?

MHK Eski Başkanı Yusuf Namoğlu da daha önce yaptığı açıklamada, "VAR, taca karışmaz. Tacı yanlış verdi, doğru verdi VAR'ın işi değil" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum