"Genç işsizler, KYK borçlarını ödeyemiyor, aşklarını yaşayamıyor, sessizlikleri kimseyi yanıltmasın"

Genç İşsizler Platformu'nun kurucusu M. Murat Kubilay, Barış Soydan'a yorumladı

"Genç işsizler, KYK borçlarını ödeyemiyor, aşklarını yaşayamıyor, sessizlikleri kimseyi yanıltmasın"
08 Aralık 2019 - 09:59 - Güncelleme: 08 Aralık 2019 - 10:04
Her dört gençten biri işsiz. Gençler işsizlik konusunda ne diyor?

Genç İşsizler Platformu'nun kurucusu Mustafa Murat Kubilay, Barış Soydan'ın sorularını yanıtladı. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranının 6,6 puanlık artış ile %27,4'e yükseldiğini hatırlatan Kubilay, "Bu kadar genç insan işsiz kalıyorsa bunun nedeni bireysel hatalar değildir. Büyüme modeli yanlış" dedi. 

Genç işsizlerin 'KYK borçlarını ödeyemediklerini, aşklarını yaşayamadıklarını' dile getiren Kubilay, "Genç işsizlerin şu anda sessiz kalmaları, sessiz kalacaklarının teminatı değildir" ifadesini kullandı. 

Ekonomi modelinin iflas ettiğini vurgulayan Kubilay, "Daha insan odaklı bir model geliştirilmeli. İşsizlik sorununu çözmek için ekonominin bütününe yönelik çözümler üretilmelidir" dedi. 

İŞKUR teşviklerine rağmen işsizliğin azalmadığının altını çizen Kubilay, işverenlerin, ülkenin geleceğine güvenmediği için yatırım yapmak istemediklerini söyledi.  

Eğitim sistemi hakkında da konuşan Kubilay, eğitim kalitesinin yetersiz olduğunu söyledi. Kubilay, "Çoğunlukla liseden mezun olan insanların ilkokul mezunlarından bir farkı kalmadı. İki yıllık eğitim alan üniversite öğrencilerinin kalitesi yeterli değil, meslek liselerinden gelenler de imam hatipli olmaya başladığı için bu alanda açık oluşmaya başladı" diye konuştu. 

T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum