Gezegen 9'un Konumunu Belirlemek İçin Eski El Yazmalarına Başvurulacak

Uzun bir süreden beri varlığı tartışılan Gezegen 9 bilim çevrelerinde genel olarak kabul gördü.Astronomlar şimdi de Gezegen 9’un konumunu tespit etmeye çalışıyor

Gezegen 9'un Konumunu Belirlemek İçin Eski El Yazmalarına Başvurulacak
09 Mayıs 2018 - 21:38
Bilim insanları tarafından toplanan eski el yazmaları ve çeşitli tarihi veriler analiz edilerek NASA ile diğer uzay ajanslarından elde edilen verilerle karşılaştırılacak. Queen’s Üniversitesi’nden uzmanlar Gezegen 9 ‘un konumunu bu şekilde tespit edebileceğini düşünüyor.Eski dönemlerde gök bilimciler gökyüzündeki sayısız şeyi keşfetti. Örneğin binlerce yıl önce, eski Mısırlılar 92 ışıkyılı uzaklıkta bir yıldız buldu. Bu yıldıza dair veriler Helsinki Üniversitesi bilim insanlarının yaptığı bir araştırma sonucunda eski bir Mısır papirüsünden elde edildi.Şimdi, Belfast’taki Queen’s Üniversitesi’nde bilim insanları, gece gökyüzündeki toz ve gaz izlerinin, Gizemli Gezegen 9’un kanıtlarını sağlayabileceğine inanıyor.

2016 yılında, Caltech’ten gökbilimciler, güneş sistemimizin en dış noktalarında bulunan keşfedilmemiş bir gezegenin varlığını bildiren bir çalışma yayınladılar. Gezegen 9’un dünyanın iki ila dört katı büyüklükte olduğu düşünülüyor. Caltechli gökbilimcilere göre, Gezegen 9 güneş etrafından tek bir geçiş yapmak için 10.000 ila 20.000 yıl süren devasa bir yörüngeye sahiptir. 2016 yılında keşfedilmesinden önce bile gökbilimciler böyle bir gezegenin güneş sisteminin kenarında bulunup bulunmadığını tartışıyordu. Ancak hala bazı bilim çevreleri Gezegen 9’un varlığına kesin gözüyle bakmıyor. Yapılan bu çalışmayla Gezegen 9’un net bir şekilde kanıtlanacağına inanan Gökbilimciler, eski tasvirleri detaylı bir şekilde inceleyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum