Hatayspor ve Yeni Malatyaspor ligten çekiliyor

Depremden en çok etkilenen kulüplerden ikisi lige devam etmeme kararı için harekete geçti...

Hatayspor ve Yeni Malatyaspor ligten çekiliyor
08 Şubat 2023 - 19:46

Toplam 10 ili derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7'lik depremde binlerce vatandaşımızı kaybettik. On binlerce yaralı ve enkaz altında da sayısı bilinmeyen insanlar bulunuyor. Türkiye tek yürek şekilde bir yandan insanlarını kurtarmaya çabalarken bir yandan da yaraları sarmaya çalışıyor. Futbol dünyası da bu mücadelenin ön saflarında yer alıyor. Depremden en çok etkilenen kulüplerden ikisi lige devam etmeme kararı için harekete geçti.

KASTAMONUSPOR'U ÖRNEK GÖSTERECEKLER

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi tüm şehri büyük ölçüde olumsuz etkilemişti. Kastamonuspor Kulübü de sel felaketinin yarattığı etkiler nedeniyle 2021-2022 sezonda lig ve kupadan çekildi. Kulüp, 2022-2023 sezonundaysa aynı ligden yarışmaya devam etti.

FUTBOLCULAR DÖNMEK İSTEMİYOR

Malatya ve Hatay'ın ligden çekilme kararının arkasında şehirlerin büyük yıkıma uğraması, futbolcular dahil tüm bölge insananın büyük travma yaşaması, evlerin ve tesislerin zarar görmesi, yeni yerlerde yaşamaya güven duyulmaması ve futbolcuların şehre dönmek istememesi var. Yabacı futbolcular geri dönmeyi istemiyor. Hatta yerli futbolcular bile deprem yaşadıkları şehre dönmeye bu aşamada sıcak bakmıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum