İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan vücudu bilim insanlarını her zaman şaşırtmıştır, bu ilginç bilgiler de sizi şaşırtacak!

İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!
25 Ekim 2020 - 11:55
İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Vücudun kan kaynağı olmayan tek bölümü, gözdeki korneadır. Oksijeni doğrudan havadan alır.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan beyninin hafıza kapasitesi, dört terabaytlık bir hard diskin kapasitesine eşittir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Yeni doğan bir bebek, yedinci aya dek aynı anda hem nefes alabilir hem yutkunabilir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Kafatası, 29 farklı kemikten meydana gelir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Beyinden gönderilen sinir sinyalleri, saatte 274 km hızla hareket eder.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan beyni, bir gün içerisinde dünyadaki tüm telefonların toplamından daha fazla elektrik sinyali üretir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Ortalama bir insan bedeninde, bir köpeğin üzerindeki tüm pireleri öldürecek kadar sülfür, 900 adet kalem yapacak kadar karbon, oyuncak bir topu ateşleyebilecek kadar potasyum, 7 adet sabun üretebilecek kadar yağ ve 50 litrelik bir varili doldurabilecek kadar su bulunur.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan kalbi, hayatı boyunca 182 milyon litre kan pompalar.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Siz bu cümleyi okurken, vücudunuzda 50.000 hücre öldü ve yenileri ile değişti.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan embriyosu, gebeliğin ilk üç ayı içerisinde parmak izleri edinirİnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan embriyosu, gebeliğin ilk üç ayı içerisinde parmak izleri edinirİnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Kadın kalbi, erkek kalbinden daha hızlı atar.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Charles Osborne adındaki bir adam, 68 yıl boyunca hıçkırmıştır.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Sağlak insanlar, solaklara kıyasla ortalama 9 yıl daha fazla yaşarlar.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsanların yaklaşık üçte ikisi, öpüşürken başlarını sağa doğru eğer.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Ortalama bir insan, rüyalarının yüzde 90'ını unutur.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan bedenindeki kan damarlarının toplam uzunluğu, yaklaşık 100.000 km'dir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Bir insanın solunum hızı, ilkbahar ayında, sonbahar ayına kıyasla üçte bir oranında daha yüksektir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Bir insan hayatının sonunda, yaklaşık 150 trilyon bilgi parçasını hatırlayabilir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Vücut ısımızın yaklaşık yüzde 80'ini başımızdan kaybederiz.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Yüzünüz kızardığında, karnınız da kırmızıya döner.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Vücut ağırlığınızın yüzde 1'ine denk gelecek miktarda su kaybettiğinizde, susuzluk hissi oluşmaya başlar. Yüzde 5'ten fazla kayıp bayılmaya, yüzde 10'dan fazla kayıp ise susuzluktan ölmeye sebep olur.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan bedeninde en az 700 enzim aktif bir şekilde çalışır.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan, sırt üstü uyuyabilen tek canlı türüdür.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

4 yaşındaki bir çocuk, günde yaklaşık 450 soru sorar.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Yalnızca insanların değil, koalaların da özgün parmak izleri vardır.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan bedenindeki bakterilerin yalnızca yüzde 1'i hastalığa sebep olabilir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Dünya üzerinde yaşayan tüm insanlar, 1000 m kenar uzunluğuna sahip bir küpün içerisinde rahatça yerleştirilebilir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan bedeninde kendi kendini iyileştiremeyen tek organ, diştir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Elma ve muzun kokusu, kilo vermeye yardımcı olur.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Hayat boyu hiç kesilmeyen saç, 725 km uzunluğa erişebilir.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

Bir insan başka birini öptüğünde, 278 farklı bakteri türünün geçişine sebep olur. Neyse ki bunların yüzde 95'i zararsızdır.İnsan bedeni hakkında çok az bilinen ilginç bilgiler!

İnsan derisi, kişinin hayatı boyunca yaklaşık 1000 kez tamamen yenilenir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum