Instagram'ın Hayatımıza Kattığı Acı Gerçek: Gezip Tozmayı Kutsallaştıran Yeni Nesil

Sosyal medya kullanımının inanılmaz boyutlara ulaşmasıyla birlikte yeni nesilde gezilen, görülen yerleri acayip şekilde kutsallaştırma merakı baş göstermeye başladı.

Instagram'ın Hayatımıza Kattığı Acı Gerçek: Gezip Tozmayı Kutsallaştıran Yeni Nesil
17 Nisan 2018 - 10:59
İnsanların mutlu görünmeyi güç, mutsuz görünmeyi eziklik olarak algılamasının sonucudur. geziyorum, eğleniyorum, mutluyum çabası.


 


Üstüne bir de sosyal paylaşım sitelerine fotoğraflarını ekleyip beğeni toplayınca kendini olduğu gibi değil, olmak istediği gibi göstererek sahte mutluluklar edinirler.

Yeni yerler keşfetmek ve enerji atmak için değil, fotoğraf çekip paylaşmak ya da hava atmak için gezenler o kadar fazla ki..




 


instagram’a malzeme çıkıyor çünkü. gezme eylemini bile kendilerine bir şeyler katması ya da eğlenmek amacıyla yapmıyorlar. maksat dostlar alışverişte görsün.



kemre sepeti taşı demiyoruz babacım. memur olup 5 çocuk yap da demiyoruz. sadece yaptığın şeyi göklere çıkartıp, kaçınılmaz gereklilik yapma diyoruz. gezip tozmayla hayatın anlamını keşfetmiş gibi tavır yapma bize diyoruz. “hiii kaç aydır bu şehirdesin daha filan bara gitmedin miiğğ mağaraaa” ya da “ohaaa falan ya rejkjavik’i hala görmediğine inanamıyorum yalçın” triplerine girme diyoruz.

bu arada gezip tozmayla seyahat etmeyi çok severim bi dünya da ülke gezmişimdir. he ama çok da sikimde. işsiz zamanlarımda gezdim hep.



kutsallaştırmanın yanında çok da boş gezen insanlardır. gezerler ama gezdikleri yerlerden bir şeyler öğrenmek ya da yeni hayatlar, yeni şeyler görmek değildir amaçları. diğer insanların önünde statü sahibi olmak isterler. gezmek, yeni yerler görmek bence de önemlidir. ama o gezdiği yerler insana bir şeyler katmıyorsa boş yere gezmiştir o insan.



seyahat etmek, spor yapmak, kitap okumak, yemeğe gitmek vs. hepsi instagram için yapılıyor artık. o ülkeyi görmüş sayılmıyorsun yer bildirimi yapmadan. spor salonundan bir fotoğraf, hemen gelsin altına hashtag’ler. kitap kapağı, kahve bardağı ayrılmaz ikili. bir de eli yüzü düzgün bir sevgili bulup araya romantizm sıkıştırdın mı tamamsın.



Bir de bunun kamp yapan versiyonu ortaya çıkmıştır.

İnstastorylerde nasıl kullanılacağı bilinmeyen gazsız çakmaklar, farkının ne olduğu bilinmeyen (husky bilmem ne model) çadır ve uyku tulumları.

sözde kampa giderken binilen fiat palio otomobil.

1 gün sonra dönüp görüşüldüğünde .

“ağbi süperdi yhaaaa.”

“sıcakcıktı çadır.”

“ateş de yaktık.”

“sen gitmedin mi hiç kampa yuuuuğğhh.”

Kaynak: https://seyler.eksisozluk.com/instagramin-hayatimiza-kattigi-aci-gercek-gezip-tozmayi-kutsallastiran-yeni-nesil

YORUMLAR

  • 0 Yorum