İsmail Ünal başkanlıktan çekildi

Beşiktaş’ta 20 Ekim’de yapılacak seçim öncesi adaylığını açıklayan İsmail Ünal, sürpriz bir şekilde çekilme kararı aldı. Dört olan aday sayısı böylece üçe düştü. Ünal, karar sonrası Serdal Adalı’nın listesine girdi. HİLMİ TÜRKAY'ın haberi

İsmail Ünal başkanlıktan çekildi
17 Ekim 2019 - 19:00
Beşiktaş’ta yaklaşan kongre öncesi sürpriz gelişme yaşandı, aday sayısı üçe indi



HİLMİ TÜRKAY

Beşiktaş’ta 20 Ekim’de yapılacak seçim öncesi adaylığını açıklayan İsmail Ünal, sürpriz bir şekilde çekilme kararı aldı. Dört olan aday sayısı böylece üçe düştü. Ünal, karar sonrası Serdal Adalı’nın listesine girdi. Ancak gelen tepkiler üzerine Adalı, Ünal’ı liste dışı bıraktı. Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, rakibi Ahmet Nur Çebi’nin kendisi hakkında sarfettiği eleştirilere sert sözlerle yanıt verdi. Çebi’nin kendisi için “Kurulu düzenin devamı” yorumu üzerine Adalı şöyle konuştu: “Çok yanlış bir yol seçti. Parçalanma hadisesi kendi başına olan bir şey değil ki. Orman’ın yanından ayrılanların yaptığı şeyler bunlar. 19 senenin devamı demiş. Saydığı 19 senede toplam yöneticilik yılım 2.5. İnsanların zekasıyla dalga geçmesin. Mağdur edebiyatını da bıraksın Çebi. Bu camia her şeyi çok iyi biliyor. Altı buçuk sene ikinci başkanlık yapacaksınız, icra kurulu başkanı olacaksınız, Çebi’nin imzası olmadan tek bir ödeme olmayacak, sonra da mağduru oynayacaksınız. Çok yanlış bir yol seçti. Tahmin ediyorum birazcık psikolojisi bozuk bu ara.” Adalı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Seçim çalışmamın başından beri camiayı birleştirelim diye yola çıkmış bir insanım. Görüyorum ki sayın Çebi hala ayrıştırmaya çalışıyor. Son 7 seneyi incelerim sözü Fikret Orman’a ait, ben de destek verdim. Gereğini yap diyen kendisidir. Orada 10 sene demiş. Son 1.5 yılında ben varım. Onun da 6 ayı başka bir yerdeydim. Kendileri daha önce bu incelemeyi yaptırdı. Benim de içinde olduğum yönetimin. Sayın Fikret Orman’la beraberlerken, benim de içinde olduğum geçmişi incelediler. Açıklasaydı o zaman. Niye açıklamadılar? Hesap soracağız, inceleteceğiz dediler. Çebi de ikinci başkanıydı bu kulübün. Madem bir şey vardı niye açıklamadılar. Ben hayrete düşüyorum. Üzüldüm de.”



Sürpriz aday Çalımbay

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay sürpriz bir kararın altına imza attı. İHA’ya konuşan Çalımbay, ilerleyen dönemlerde futbolculuk kariyerinde formasını giydiği Siyah-Beyazlı kulüpte başkan adayı olacağını açıkladı. Rıza Çalımbay, “Tabii ki aday olabilirim. Ben Beşiktaş’ın tekrar eski günlere dönmesi için hem futbol dışı, hem de futbolda çok çok iyi yerlere gelmesi için bana göre mutlaka bizlerin, yani eski sporcu arkadaşlarımızdan yararlanması gerektiğini inanıyorum. Yani ben olurum, başka arkadaşlarım olur, yüzde yüz birilerimizin oralarda olması gerekiyor. Şu anda Türkiye’de en çok teknik direktörlük yapanlardan takımlara baktığımız zaman Beşiktaş. Son iki tane takım, Denizlispor’e ve Kayseri’ye bakın antrenör değiştirdiler. Birinde Samet Aybaba, birinde Mehmet Özdilek var. Her taraf böyle. Bizde daha bir sürü arkadaşımız var. Bizden çok iyi şeyler çıkabilir. Ben Beşiktaş’ın en çok formasını giyen, en çok şampiyonluk gören, yıllarca kaptanlık yapan birisiyim. O yüzden bizim Beşiktaş’taki konumumuz farklı olur. Ben aynı zamanda Sivaslıyım, Sivassporluyum. Bu benim için çok önemli. Sivasspor ve Beşiktaş’ın yeri bende çok farklı. Sivas benim doğduğum, büyüdüğüm yerdir. Futbola Beşiktaş’ta başlayıp, orada bitiren biriyim. Ben sadece Beşiktaş’ta oynadım, başka hiçbir yerde oynamadım ama Sivas’ta 4 Eylül Stadyumu’nda büyüdüm. Topraksı zeminlerinde büyüdüm. O yüzden benim için ikisi çok farklıdır; İnönü Stadyumu ile 4 Eylül Stadyumu. Onun için Beşiktaş’ta öyle bir şey eninde sonunda mutlaka olacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum