İstanbul'a Lapa lapa kar mı yağacak?

Havalar giderek bir çok şehirde soğuyacak. İstanbul'da kar yağacak mı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, verilerine göre İstanbul'u ilgilendiren bir uyarı da var.

İstanbul'a Lapa lapa kar mı yağacak?
06 Ocak 2023 - 11:03

Bir süredir İstanbul'a kar yağacağı iddia ediliyordu. Ancak beklenen kar bir türlü yağmadı. Barajlar dolacak mı dolmayacak mı büyük merak konusu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve rüzgarların ise kuzey yönlerinden ‘hadi’ şekilde eseceğini bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar, sis ve pus uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada kar yağışı için beklenen tarih duyuruldu.

61f6b308165573ec98f480bb.jpg

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Marmara’da yer yer yoğun olmak üzere, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

6205596f16557431c4fdc929.jpg

Cumhuriyet.com.tr'de yer alan haberde; İstanbul için kar uyarısı yapıldı. Havalar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, yılın ilk kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Orhan Şen, "Önümüzdeki ayın 10'unda Türkiye'ye bir soğuk hava dalgası girişi var ama Marmara'da kar yağışı yapacağını pek tahmin etmiyorum. Anadolu'ya bir kar yağışı gelecek ayın 10'undan sonra.” dedi.

İSTANBUL'A KAR YAĞMAYACAK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a kar yağıp yağmayacağını canlı yayında açıkladı.

Şen, şunları kaydetti:

"Yüksek basıncın etkisi Türkiye üzerinde etkili oluyor. Bu nedenden dolayı da zaten Türkiye'de yağış yok. Bu kadar uzun süre yüksek basıncın Türkiye üzerinde etkili olması beklenen bir olay değil. Yüksek basınç ne demek, yüksek basınç kararlı bir dönem demek. Yani rüzgar yok, dağılım yok. Dolayısıyla sis oluşuyor. Bu yüksek basıncın özelliklerinden biridir. Sis oluştuğu zaman da hava kirliliği hat safhaya çıkıyor.

63a17e0aeb10bb102043b27f.jpg

İstanbul'un ocak ayı uzun yıllar en yüksek sıcaklık derecesi 9 derecedir. Şu anda bugün 11-12 derece, hafta sonu da 14 dereceye çıkacak. Sıcaklık ortalamanın üzerinde. Kar yağması için 5 derecenin altına düşmesi lazım. Bu nedenden dolayı da ufukta da kar görünmüyor.

HABER SİTELERİNDEKİ İDDİALAR DOĞRULANMADI

Öte yandan bazı haber sitelerinde İstanbul'a kar yağacağına yönelik haberler yayınlanmıştı. Halktv.com.tr'nin edindiği bilgilere göre İstanbul için yapılmış bir kar yağışı uyarısı yok. Dolayısıyla sosyal medya ortamında dolaşıma sokulan iddialar gerçeği yansıtmıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum