İstanbul nasıl kurtulur... Temel ekonomik göstergeler... Bilim, teknolojide neredeyiz?..

Ekonomi, siyasal süreçleri değerlendirmek ve gelişmeler hakkında öngörülerde bulunmak için ülkenin temelini oluşturur .

İstanbul nasıl kurtulur... Temel ekonomik göstergeler... Bilim, teknolojide neredeyiz?..
05 Nisan 2018 - 09:56
Ekonomi, siyasal süreçleri değerlendirmek ve gelişmeler hakkında öngörülerde bulunmak için ülkenin temelini oluşturur. Şüphesiz ki bu bakış hukuk, sanat, eğitim, doğa, bilim vb. temel konuların göz ardı edildiği anlamına gelmez. Zaten saydığımız ve saymadığımız hemen hemen tüm faaliyet alanlarının ekonominin içinde yeri var. 

Şimdi size, durum saptaması açısından meraklısının mutlaka göz atması gereken, ekonomiyle ilgili temel göstergeleri içeren bazı elektronik kitaplardan bahsedeceğim. 

Herkese Bilim Teknoloji, “HBT- Akademi” başlığı altında elektronik kitap (e-kitap) yayınına başladı. Şimdilik HBT yazarları devrede. İktisatçı-araştırmacı Bayram Ali Eşiyok Türkiye ekonomisi ile ilgili 5 e-kitap hazırladı. Kitapların hepsi PDF formatında, bilgisayarlara indirilebiliyor.Bir referans kitap 

İlki, Dünyada ve Türkiye’de Bilim ve Teknoloji. 178 sayfa. Türkiye’nin BT alanında üretkenliğinin vazgeçilmez ve dünyada varoluş için temel olduğunu, bu köşede çok sık okudunuz. Eşiyor, şimdi BT alanında üretkenlik ile ekonomi arasındaki ilişkileri 29 başlık altında gözler önüne seriyor ve ekonomideki ana çıkmazları anlatıyor. “Ekonominin sanayisizleştirilmesinden, ihracatımızdaki düşük birim fiyatlarının nedenlerine, ülkemiz endüstrisinin düşük ve orta teknolojik yapısından, sanayi 4.0 ve ‘Amerika ulusal ekonomi politikalarına geri mi dönüyor’ sorularına varıncaya kadar geniş bir yelpazede, derin değerlendirmeler var.” Bir referans kitap. Prof. Ergun Türkcan diyor ki: “Okumadan, bilmeden ahkâm kesenlerin, bol keseden atanların bir panzehiri; ciddi olarak da bir şeyler düşünmek, acı gerçekleri öğrenmek isteyenlerin ilacı.”

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum