İşte DEM Parti'nin İstanbul kararının perde arkası…

Ekrem İmamoğlu ayrıntısı dikkat çekti! Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde aday çıkarma kararı aldı. Siyaset gündemine oturan bu kararın perde arkası ortaya çıktı.

İşte DEM Parti'nin İstanbul kararının perde arkası…
04 Şubat 2024 - 11:00

Yerel seçimlere doğru giderken, CHP ile DEM Parti arasındaki yürütülen iş birliği görüşmelerinden sonuç çıkmadı.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylık açıklamasının ardından, DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusuydu. Dün toplanan DEM Parti MYK'sı, İstanbul'da aday çıkarma kararı aldı. DEM Parti'nin bu kararının ise perde arkası ortaya çıktı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; DEM Parti’nin kararında CHP ile yapılan müzakerelerde taleplerin karşılıksız kalması bir yana en çok parti tabanının “adayımızı çıkaralım” tutumu etkili oldu.

Yakın zamanda Rawest Araştırma’nın “DEM Parti aday çıkarmalı mı?” sorusuna yüzde 70 “çıkarmalı” yanıtı ile dikkat çeken anket sonucunu hatırlatanlar, “Bu sonucu CHP de iyi okumalı. 5 yılın ardından aslında bu anketin tersinin olması beklenirdi. Ama görünen o ki, CHP belediyeleri önceki seçimde oy aldıkları DEM Parti seçmeninin hayatlarına dokunamamış, geçen 5 yılda olumlu anlamda bir algı oluşturamamış. İzmir, Mersin’de bu bir ölçüde vardı ama İstanbul’da Kürt seçmen 'Ekrem İmamoğlu’ndan memnunuz, devam etmeli' demiyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum