Kadın bedeninin tuhaf ve eşsiz yetenekleri

Erkekler Mars'tan kadınlar Venüs'ten... Bu söz yıllarca tartışıladursun, farklı olduğumuz bir gerçek. Rakamlar ve araştırmalar böyle söylüyor. Çalışmalar, kadın bedeninin erkeklerden ciddi şekilde farklı olduğunu ortaya koyuyor. Her kadının erkeklerin hayal bile edemediği şeyleri yapabileceği, 11 kanıt topladık...

Kadın bedeninin tuhaf ve eşsiz yetenekleri
08 Eylül 2018 - 11:15 - Güncelleme: 09 Eylül 2018 - 09:20

Erkekler Mars'tan kadınlar Venüs'ten



 


1 / 11

KADINLAR DAHA ESNEKTİR


KADINLAR DAHA ESNEKTİR

Kadın vücudu erkeklere oranla daha esnek yapıya sahip oldukları gibi eklemlerinin hareketliliği de daha geniş. Vücuda kıvraklık kazandıran bu özellik aynı zamanda doğum olayının daha sorunsuz olmasını sağlıyor. Bununla birlikte, özellikle uzun ve zayıf kadınlarda kalp kapak yapısının daha gevşek olması ise daha sık çarpıntı şikayetlerine yol açabiliyor.



2 / 11

DAHA UZUN YAŞIYOR


 DAHA UZUN YAŞIYOR

Normal yaşam beklentisi kadınlarda yaklaşık 5 yıl daha fazla. Buna sebep olarak kadınların kalp ve damar hastalıklarına daha az yakalanması, sosyal ilişkilerinin erkeklere oranla daha sağlam olması ve kişisel bakıma daha fazla dikkat etmeleri gösterilmektedir.



3 / 11

KADINLARIN PARMAK İZİ ERKEKLERDEN %99 FARKLIDIR


KADINLARIN PARMAK İZİ ERKEKLERDEN %99 FARKLIDIR

Kadın cildi erkek cildinden iki kat daha fazla amino asit salgılar ve parmakların üzerinde farklı şekillerde dağıtır. İşte bu yüzden bilim adamları bir kişinin cinsiyetini bulmak için parmak izine bakabilir.



4 / 11

KALBİ DAHA KIRILGAN


 KALBİ DAHA KIRILGAN

Kadın kalbinin kırılgan ve hassas yapısı bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Genelde aşırı stres ve üzüntünün tetiklediği kırık kalp hastalığı da kadınlarda daha sık izleniyor. Kadın kalbinin damarları daha ince ve büzüşmeye daha meyilli olduğundan hasara uğramış kadın kalbinin damarlarını tedavi etmek daha güç oluyor ve kalp krizi geçiren kadınlarda ölüm oranı erkeklere oranla daha yüksek seyrediyor. Kadın kalbinin atım sayısı da daha fazla olduğundan çarpıntıya daha çok meyilli.


 


5 / 11

ERKEK TERİNİN KOKUSU KADINLARI MUTLU EDİYOR


 ERKEK TERİNİN KOKUSU KADINLARI MUTLU EDİYOR

Araştırmanın bulguları, üreme sağlığıyla ilgili konuları ele alan Biology of Reproduction dergisinde yayınlandı. Deney dört hafta sürdü. Koku kullanmayan erkeklerden alınan ter örnekleri, 25 ile 45 yaş arasındaki 18 kadının üst dudaklarının üstüne sürüldü. Altı ay boyunca kadınlar izlendi. Solunum yoluyla vücuda nüfuz eden erkek kokusunun kadınların moralini yükselttiği ortaya çıktı. Kan tahlillerinde de kadınlarda üreme hormonunun arttığı görüldü. Araştırmacılardan Charles Wysoski, bu çalışmanın erkekle kadın arasında bir kimyasal iletişim'' olduğuna işaret ettiğini belirtti. Araştırmaya katılan kadınların dudaklarının üstüne sürülen maddenin ‘‘erkek teri’’ olduğunu bilmedikleri, yeni üretilen bir erkek parfümümün denediklerini sandığı bildirildi. Terin cinsel anlamda kadınları tahrik etmediğine de dikkat çekildi. Araştırma sonucunun kısırlığa ve adet öncesi rahatsızlıklara karşı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yardımcı olabileceği kaydedildi.



6 / 11

DUYGULARINI ANLATMAK İÇİN DAHA ÇOK KELİME KULLANIYOR


 DUYGULARINI ANLATMAK İÇİN DAHA ÇOK KELİME KULLANIYOR

Bazı çalışmalar kadınların günlük kullandıkları kelime sayısının erkeklerle benzerlik gösterdiğini savunsa da, bütün dünyada yerleşmiş ‘kadınların daha çok konuştuğu’ öngörüsü halen geçerli. Özellikle toplum içinde kadınların erkeklere oranla daha çok konuştuğu ve yaklaşık 2,5 kat daha fazla kelime kullandığı saptanmış. Bu da kadınların sosyal ortamlara daha hızlı adapte olmalarını sağlıyor. Sebebi net anlaşılmamakla birlikte, özellikle duyguların kelimelere dökümünde, kadın beyninde daha büyük bir alanın fonksiyon gördüğü düşünülüyor.



7 / 11

KALP KRİZİNE DAHA DAYANIKLI


 KALP KRİZİNE DAHA DAYANIKLI

Erkeklerle karşılaştırıldığında kadın kalbinin damar hastalığı oluşum riskinde 10 yıllık fark var. Bunun temelinde kadınlık hormonunun koruyucu etkisi ve sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıkların daha az olmasının yattığı tahmin ediliyor. Ancak bu fark menopozdan sonra azalıyor.



8 / 11

AĞRI EŞİĞİ DAHA YÜKSEK


 AĞRI EŞİĞİ DAHA YÜKSEK

Kadınlardaki ağrı eşiğinin yüksek olması özellikle doğum sancılarına dayanabilmelerini sağlayan yapısal özelliklerden biri. Diğer taraftan ağrı eşiğinin yüksek olması ve ağrı yerinin tam seçilememesi özellikle kalp krizi geçiren kadınlarda tanı koyma güçlüğü getirebiliyor. Kalp krizinde; erkeklerde göğüs ağrısı ön planda iken, kadınlarda nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk, şişkinlik hissi ön plana çıkabiliyor.


 


9 / 11

KADINLAR TARTIŞMAYI SEVİYOR


KADINLAR TARTIŞMAYI SEVİYOR

Kadınlar tartışmayı gerçekten seviyorlar. Amerikalı dilbilimci Deborah Tannen'in yaptığı bir araştırmaya göre kadınlar istediklerini direkt olarak söylemekten yana değiller. Ve uzlaşana kadar tartışmayı seviyorlar. Yine aynı araştırmaya göre erkekler buna tahammül edemiyor ve anlaşılmaz buluyorlar.



10 / 11

ERKEKLER DAHA ÇOK SÖZ KESİYOR


ERKEKLER DAHA ÇOK SÖZ KESİYOR

Biraz ilginç gelebilir ama erkekler %96 oranında kadınlardan çok daha fazla söz kesiyor. İnsan gerçekten hayret ediyor!



11 / 11

ERKEKLER DAHA KARAMSAR


ERKEKLER DAHA KARAMSAR

İstatistikler 15-24 yaş grubundaki erkek deneklerin dört kat daha fazla trafik kazası geçirdiği, üç kat fazla intihar ettiği ve daha karamsar düşündüğünü gösteriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum