Kadınların cinsellikle ilgili en çok merak ettiği sorular ve yanıtları...

Cinsellik, insan doğasındaki en doğal dürtülerden biri olsa da, toplumsal tabular nedeniyle daima gizemli bir konu olarak yerini koruyor. Bu yüzden pek çok yetişkin kadının bile cinsellik normlarına ilişkin soruları olabiliyor. İşte terapistlerin en çok duyduğu sorular ve cevapları...

Kadınların cinsellikle ilgili en çok merak ettiği sorular ve yanıtları...
01 Temmuz 2019 - 09:22 - Güncelleme: 01 Temmuz 2019 - 23:37

NORMAL MİYİM?



Yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle, özellikle kadınlar cinsellikle ilgili konuları konuşurken kendilerini rahat hissedemiyorlar. Toplumsal normlara göre “ayıp” olarak kodlanan cinsellik konusu, bu yüzden kadınların kendilerini kirli ve günahkar hissetmelerine neden olabiliyor. Pornografik içeriklerden ve cinsel uyaranlardan etkilenmeyi anormal bulan kadınların bu sorusuna verilecek cevap ise çok açık: Kesinlikle normalsiniz!

 






FANTEZİLERİMDEN BAHSETMELİ MİYİM?



Uzmanlara göre elbette bahsetmelisiniz! Çünkü sağlıklı bir ilişki, ancak her iki tarafın da mutlu olduğu bir cinsel hayatla mümkündür. Fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta şu: Partnerinize beklentilerinizden bahsederken, onun mutluluğunu da gözeterek onu baskı altında bırakmamanız gerekiyor.






ORGAZM OLAMIYORUM, NE YAPMALIYIM?



Cinsel ilişkiden zevk almayan ya da orgazmı hiç yaşayamamış olan kadınlar utanma, hayal kırıklığı ve kaygı taşıdıkları için zamanla bazı patolojik rahatsızlıklar geliştirebiliyorlar. Ancak cinsellikten haz alamamanız, ömrünüz boyunca bu şekilde devam edeceğiniz anlamına gelmiyor. İnsan vücudu orgazmı yaşamayı öğrenebiliyor. Orgazm problemlerinizi çözmek için ruhunuzu ve bedeninizi dinleyin. Düzenli egzersiz yapmak, partnerinizle cinsellik hakkında rahatça konuşup küçük oyunlar oynamak ve ara sıra mastürbasyon yapmak orgazm yolunda önemli gelişmeler kaydetmenize yardımcı olacaktır.






CİNSELLİK YAŞAMAMAK SAĞLIĞIMI OLUMSUZ ETKİLER Mİ?



İnsan doğası gereği cinselliğe de yeme – içme ya da uyku gibi ihtiyaç duyar. Ayrıca cinsellik, vücudun salgıladığı hormonları adeta düzene sokar. Kalp sağlığından merkezi sinir sistemine; ruh sağlığından cilt güzelliğine kadar pek çok fayda sağlayan seks, insanı bedensel ve ruhsal açıdan daha sağlıklı kılar. Ancak aktif bir cinsel hayat olmadan da, sağlıklı bir yaşam sürmek mümkün.


YORUMLAR

  • 0 Yorum