Kafanızda Soru İşaretleri Oluşturacak Uyku Orgazmı

Uykudayken seks içerikli rüyalar görmek ne kadar erkeklere özgü olarak düşünülse de durum öyle değil. Peki uykuda orgazm olmak gerçekten mümkün mü?

Kafanızda Soru İşaretleri Oluşturacak Uyku Orgazmı
13 Ekim 2019 - 10:49

Sabah Uyandığınızda



+18




Sabah Uyandığınızda Kafanızda Soru İşaretleri Oluşturacak Uyku Orgazmı

Share on FacebookShare on Twitter

Seks hayatınızda orgazm olamamanızın birçok farklı sebebi olabilir. Anksiyete, depresyon, stres, utanç, iç veya dış kültürel veya ilişkisel baskılar orgazm olmanızı zorlaştırabilir. Bu sebeple uykuda orgazm yaşanması mümkün çünkü insanlar gerçek hayattan kaçıp rüyalarda özgürleşir. Hatta uykudayken orgazm olmak uyanıkken orgazm olmaktan daha kolay. Peki bu nasıl ve neden olur ya da hiç yaşamamış biri için uykuda orgazm olmak mümkün mü? İşte tüm bu soruların cevapları yazımızda gizli. Gelin hep beraber uykuda orgazm olmanın nasıl gerçekleştiğini öğrenelim!

Uykuda yaşanan orgazm, vücudun doğal bir sonucu ve uyanıkken olduğundan daha kolay





İnsanlar, cinsel içerikli rüyalar gördüklerinde dış görünüşleriyle ilgili kaygı duymazlar. Şu an terli miyim? Güzel öpüşüyor muyum? Ona yetebiliyor muyum? Ve buna benzer bir sürü soru, rüyalarınızda sizi etkilemiyor. Siz sadece o anı yaşıyorsunuz ve tüm olumsuz düşüncelerden uzaklaşıyorsunuz. İşte bu sebeple orgazm daha kolay gerçekleşiyor.
 

Uykuda öğretilmiş denetimlerden uzak olmak da orgazmı kolaylaştırıyor





Aile baskısı, dini konular ve çocukluktan beri diretilen baskılar, rüyanızda sizi ele geçiremiyor ve daha rahat bir şekilde orgazm olabiliyorsunuz. Psikolojik etkenlerle orgazm olamayanlar için tüm düşünceler rüya gördüğü zaman akıldan çıkıyor ve orgazm uykuda gerçekleşiyor.

Uyuma pozisyonunuz bile uyku orgazmı üzerinde etkili





Uykuda orgazm olmanız hangi pozisyonda uyuduğunuzla alakalı. Eğer cinsel organlarınıza baskı yaparak uyuyorsanız, ki bu yüzüstü uyuduğunuzda gerçekleşiyor, uykuda orgazm olmanız daha yüksek bir ihtimal. Uyku pozisyonu dışında uykuya dalmadan önce kurduğunuz hayaller de orgazmı tetikliyor.

Uykuda orgazm, daha çok uykunun en derin bölümü olan REM bölümünde yaşanıyor





Derin rüyaların görüldüğü REM bölümünde vajinaya veya penise yoğun bir kan akışı oluyor ve bu sebeple REM zamanında gördüğünüz rüyaya bağlı olarak orgazm olabiliyorsunuz. Bazen gördüğünüz rüyanın etkisiyle cinsel organınıza kan akışı sağlanırken bazen de kan akışı sebebiyle cinsel bir rüya görmeye başlayabiliyorsunuz. Erkeklerde bu orgazm sonucunda fiziksel bir etki olsa da kadınlar da gözle görülür bir etki olmuyor. Bir etki olmaması kadınlarda orgazm yaşandığı gerçeğini değiştirmiyor.
 

Seks hayatı düzenli olmayan insanlar, uykuda orgazma daha kolay ulaşabiliyorlar





Genç yaşlardaki erkekler, düzenli bir seks hayatı olmadığında veya düzenli mastürbasyon yapmadıklarında uykudayken orgazm yaşıyorlar. Ancak bu durum orta yaşları geçmiş erkeklerde çok da yaygın değil.

Uyku orgazmı yaşamanın ne sıklıkla mümkün olacağı belirlenemez





Uyurken veya uyumadan önce yaptığınız ve düşündüğünüz şeyler, dinlediğiniz müzikler, uykuya dalma pozisyonunuz gibi etkenler uykuda orgazm olmayı etkileyen unsurlardandır. Bu sebeple orgazmın ne sıklıkla olacağı belli değil. Ayrıca orgazmı etkileyen şeyleri her yaptığınızda uykuda orgazma ulaşacaksınız gibi bir durum da yok.

Cinsel organlarda bir baskı olmaması durumunda da orgazm olabilirsiniz





Yapılan araştırmalara göre cinsel organa dışarıdan yapılan herhangi bir temas ya da baskı sonucunda orgazm kaçınılmaz oluyor. Ancak tüm bu dış temaslar haricinde tamamen gördüğünüz rüyanın etkisiyle de orgazm olabiliyorsunuz. Çünkü fiziksel etkilere rağmen orgazm aslında beyinde gerçekleşen bir süreçtir.

Uyku orgazmı sadece erkeklerde değil kadınlarda da yaşanıyor





Araştırmalara göre kadınların yüzde 5’i uykuda orgazm yaşıyor. Özellikle 45 yaş üstü kadınlarda bu oran yüzde 37’ye kadar ulaşıyor. Uyku orgazmı yaşayan kadınların evli ya da bekar olmaları fark etmiyor. Mutsuz bir cinsel hayatı varsa veya cinsel ilişki anında orgazm olamıyorsa uyku orgazmı yaşayabiliyorlar. Indiana Üniversitesi Dr. Debby Herbenick, kadınlardaki uyku orgazmının sebeplerinin psikolojik olduğunu söylüyor.
 

Erkeklerde ise uyku orgazmı oranı yüzde 83’e kadar çıkıyor





Oran erkeklerde daha yüksek. Özellikle ergenlik çağında olan erkeklerin bir kısmı, ilk orgazmını rüyalarında yaşayabiliyorlar.

Uykuda orgazm olmayı engelleyemeyeceğiniz gibi orgazm olmayı sağlayamazsınız da





Uykuya dalmadan önce seksle ilgili hayaller kurmak, uykuda orgazm olmanız için yeterli değildir. Zaten uykuda orgazm olmak sizin planlayabileceğiniz bir şey değil. Bu vücudunuzun libido yüksekliğinden dolayı bir getirisi fakat ne zaman olup olmayacağını belirlemek sizin elinizde olmuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum