Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert yanıt: Sen kim, Atatürk'ü anlamak kim?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kollarının “Hatıran Yeter” adlı etkinliğinde gençlerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert yanıt: Sen kim, Atatürk'ü anlamak kim?
11 Kasım 2019 - 08:18
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Kasım dolayısıyla yapılan anma töreninde harf devrimini eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çok sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Atatürk’ü anlamak istiyorsa önce ABD Başkanı Donald Trump’un mektubuna yanıt vermesi gerektiğini belirterek “Beyefendi, Mustafa Kemal ile ilgili konuşuyor, önce ağzını yıkayacaksın kardeşim” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Gençlik Kolları tarafından 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen “Hatıran Yeter” adlı etkinliğe katılmak üzere 81 ilden Ankara’ya gelen gençlerle bir araya geldi. Gençlere hitap eden Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

- Beyefendiyi indireceğiz: Mustafa Kemal’i anlamak 10 Kasımlarda oturup ağlamak değildir. Mustafa Kemal’i anlamak onun düşüncelerini, yani çağdaş uygarlığı yakalamak için mücadele etmek demektir. Şimdi dördüncü devrime hazır olmalıyız, bunun mücadelesini vermeliyiz. Beyefendiyi aşağı indireceğiz.

- Kendi tarihinden habersiz: Diyor ki; “Okuryazar oranını büyük ölçüde savaşlarda kaybettik.” Yani o zata göre savaşa gidenlerin tamamı okuryazar; savaşa gitmeyen okuryazar değil. Mantığa, dünyaya ve tarihe bakışa bakın. Ve bu zat Türkiye Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi. Kendi tarihinden habersiz bir insan. 1927 yılında okuma yazma oranı 10.56. 

- Sen kim, Atatürk kim?: Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk toplumunu aşağılayan bir mektup asla yazmadı, cesaret edemedi. Sözde, Atatürk’ü, Cumhuriyeti anlatacak. Sen kimsin? Cumhuriyet kim, Atatürk kim? Yanından bile geçemezsin. Atatürk’ü anlamak istiyorsan önce Trump’ın mektubuna tepki ver. Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını, şerefini, onurunu ayaklar altına alamazsın, alıyorsan o koltuğu bırakacaksın.

- Önce ağzını yıka: (Tank ve Palet Fabrikası konusunda) Topluma yalan söylüyor. Bu bir özelleştirme. Bir kişi, devletin en büyük silah fabrikalarından birisini ihalesiz, Katar ordusuna peşkeş çekerse o kişi ihanet etmiş sayılır. Mustafa Kemal’i anlamak... Beyefendi Mustafa Kemal ile ilgili konuşuyor, önce ağzını yıkayacaksın kardeşim. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum