Kim bu "AKP çocukları"

Sedat Peker'in 9. videosunda iddia ettiği eski AKP milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk’ü ima ederek onun üzerinden para gönderdiği Almanya'daki bu "dernek" hangisi? Dahası kim bunlar?

Kim bu "AKP çocukları"
09 Haziran 2021 - 10:16

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir TV programında Sedat Peker’in bir siyasetçiye aylık 10 bin dolar verdiğini söyleyince tüm gözler Metin Külünk’e çevrildi...

Ve...

Sedat Peker ise tartışmalara son verdi. 9.videosunda, "Almanya’da o dernekler var ya, iyi arkadaşlar ben seviyorum, rica ederdi 'Para yollar mısın onlara?' diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım" dedi.

Peki...

Sedat Peker'in 9. videosunda iddia ettiği eski AKP milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk’ü ima ederek onun üzerinden para gönderdiği Almanya'daki bu "dernek" hangisi?

Dahası kim bunlar?

 

ALMANYALI OSMANLILAR

Adları: “Osmanen Germania”

Yani: Almanyalı Osmanlılar!

Osmanen Germania, Almanya’da “boks klubü” adı altından faaliyet gösteren bir kuruluş. Oluşumun kurulmasına öne ayak olan ismin Necati Arabacı olduğu iddia ediliyor.

Kimdir derseniz?

Dünyaca ünlü motorcular kulübü Hells Angesl’in Avrupa ayağının başına getirilen ilk Türk. Eski lider Frank Hanebuth İspanya’da tutuklanınca grup üyelerinde Türklerin çoğunlukta bulunması sebebiyle de yeni lideri seçildi...

Almanya yer altı dünyasındaki lakabı: Baba

2007’de sınır dışı edildiğinde halkında iddia edilen suçlamalardan bazıları;

-İnsan kaçakçılığı

-Uyuşturucu satışı

-Fuhuşa zorlama

-Saldırı

-Gasp

-Haraç toplama

-Başsavcı Jürgen Botzem’i tehdit

22 ŞUBE 300 ÜYE

Örgüt kısa sürede büyüdü...

“Boks kulübü”; “spor kulübü”, “dernek” adları altında örgütlendiler.

Öyle ki...

Berliner Morgenpost’ta grup yöneticilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birebir telefon görüşmeleri yaptığına dair haberler çıktı.

Ayrıca...

Alman hükümetinin “Almanyalı Osmanlılar” hakkında açtığı davaların haddi hesabı yok.

Suçlamalar nedir derseniz?

-Kaçak silah bulundurma

-Para aklama

-Belgede sahtecilik

-Uyuşturucu kaçakçılığı vs

2016 yılında “Almanyalı Osmanlılar” ile ilgili basına açıklama yapan dönemin “Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Kriminal Dairesi Müdürü” grubun üyelerinin önemli bir bölümünün suç dosyaları bulunduğunu, özellikle de uyuşturucu işiyle derin bağları olduğunu bildiklerini iddia etti.

2018 yılında Der Spiegel’de Metin Külünk’ün bu dernekle ilişkisine dair yazılar çıktı.

Hatta... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Külünk’ün bir telefon konuşması Hessen Eyaletinde’deki Emniyet Müdürlüğündeki dinlemeye takıldığını yazdılar...

Yine...

Almanyalı Osmanlılar’ın Baden-Württemberg eyaletindeki mülteci kamplarına özel güvenlik şirketleri yoluyla sızdığını ve en az 8 dernek üyesinin 2015 ile 2016 yılları arasında mülteci kamplarında görev yaptığına da yer verdi.

Külünk'ün, dönemin dernek liderlerinden tutuklu Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin ile bağlantısı da Almanya'da soruşturma konusu oldu.

Ve...

Külünk'ün o derneğe silahlanmaları için para gönderdiği de.

Metin Külünk hakkında soruşturma açıldı.

Sonrasında...

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Osmanen Germania'nın tüm faaliyetlerine yasak getirildiğini açıkladı; derneğin "bireysel haklar ve kamuya ciddi bir tehlike teşkil ettiği" belirtildi.

Yani... 

Almanyalı Osmanlıların faaliyetlerine 2018 yılında son verildi.

KÜLÜNK’TEN CEVAP

Külünk, hakkında soruşturma açılmasına neden olan derneğe para aktardığı ve bu parayla ateşli silah alındığı iddialarını 2017'de yanıtladı.

Ve...

"Bu tarz ve üslup çok tanıdık ve maalesef 'FETÖ' kokuyor. Yaklaşık üç yıl boyunca sık sık seyahat ettiğim Avrupa ülkelerinde ve özellikle Almanya’da yaptığım tüm sivil toplum kurumlarını ziyaretler, sivil toplum çalışmaları, demokratik süreçlere katılım ve düşünce beyanı çalışmaları ya da vatandaşlarımızın düzenlemiş olduğu protesto ya da etkinliklere 'davetli' olarak katılmam üzerinden suç üretemeyen Alman makamları, ne oldu da 15 Temmuz işgal girişimi sonrasında birden soruşturma başlatmıştır" dedi.

"AKP ÇOCUKLARI"

AKP çocukları, sosyal medya’da sıkça paylaşımlar yapılan bir hesap.

Hesabı yöneten isim kim derseniz?

Adı: Taner Ay. Almanyalı Osmanlılar’ın “Duisburg” başkan yardımcısı.

Almanya doğumlu; aslen Kırşehirli. Liseyi Almanya’da okudu; üniversiteyi İngiltere’de okudu.

Emlak, enerji, sağlık ve sanayi alanında faaliyet gösteren şirketleri var.

ALMANYA’DA ŞEHİR HASTANESİ KURDULAR

Taner Ay babası Çetin Ay ile birlikte Almanya’da çok branşlı şehir hastanesi kurdu. Bugün City Klinik Şehir Hastanesi Almanya’nın en büyük hastanelerinden biri olarak kabul ediliyor. Babası Çetin Ay Avrupa İş Adamları Platformu kurucularından. Avrupa İş Adamları Platformu Başkanı ve Kıbrıs Duesseldorf Fahri temsilcisi.

DEVLET ÜST KADEMESİYLE FOTOGRAFLARI VAR

“Osmanen Germania”nın Duisburg başkan yardımcısı Taner Ay'ın sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları ise çok dikkat çekici...

Mesela... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metin Külünk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar vs.

Öyle ki...

5 Eylül 2017'de Yargıtay Konferans Salonunda düzenlenen Adli Yıl Açılış Törenine bile katılmış.

Birkaç fotoğrafı da biz şuraya bırakalım...

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum