Kıyamet böyle mi kopacak? Stephen Hawking'den inanılmaz açıklamalar.

İnsanlığın sonunun nasıl geleceği, bir anlamda kıyametin nasıl kopacağı insan zihnini en çok meşgul eden sorulardan bir tanesi. Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden bilim adamı Stephen Hawking, çalışmalarıyla asla unutulmayacak. Onun evren hakkındaki görüşlerinin yanında bir de dünyayla ilgili öyle 'kıyamet' uyarıları var ki...

Kıyamet böyle mi kopacak? Stephen Hawking'den inanılmaz açıklamalar.
09 Ekim 2020 - 20:52

İşte Hawking'in ölümünden sonra da çok konuşulacak geleceğe dair önemli uyarıları...




76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking genel görelilik ve karadeliklerle ilgili araştırmalarıyla ün kazanmıştı.

 

3




  • Fakat Hawking sıklıkla kendi araştırma alanından çıkarak, önümüzdeki dönemlerde insanlığı bekleyen zorluklar ve varoluşsal tehditlere de dikkat çekti. Bu konulardaki açıklamaları basının manşetlerinde yer alırken bazen de tartışma yarattı.




 

 

5


  •  




Abone Olgoogle-news

Hawking on yıllardır insanlığın diğer gezegenlere kalıcı olarak yerleşmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyordu. Bu açıklamaları sıklıkla manşetlerde yer aldı.




6


  •  




Abone Olgoogle-news

Hawking'e göre insanlığı Dünya'dan silecek olaylardan kaçmak mümkün değil. Bu olaylar arasında göktaşı çarpması gibi kozmik olayların yanı sıra yapay zekâ, iklim değişikliği, genetiği değiştirilmiş virüsler veya nükleer savaş gibi olaylar da olabilir.




 

7


  •  




Abone Olgoogle-news

2016'da BBC'ye konuşan Hawking, "Dünyada bir yıl içinde bir felaketin gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Ama bu ihtimal geniş bir zaman diliminde artar ve bin, 10 bin yıl gibi zaman dilimlerinde neredeyse kesin hale gelir" demişti.




8


  •  




Abone Olgoogle-news

İnsanlığın o süre zarfında evrene yayılabileceğine güvenen Hawking, yine de önümüzdeki 100 yıl için insanları uyarmıştı:




 

9


  •  




Abone Olgoogle-news

"Önümüzdeki yüzyıl boyunca uzayda kendine yeterli koloniler kuracak teknolojiye erişemeyeceğiz, bu yüzden bu süreçte çok dikkatli olmamız lazım."




YORUMLAR

  • 0 Yorum