Klitoris hakkındaki gerçek: Rolü bir kadına zevk vermekten çok daha büyük

Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, klitorisin uyarılmasıyla tetiklenen kadın vücudu üzerindeki süreç araştırıldı. Çalışma, "zevk organının" insanın üremesi için önceden düşünülenden çok daha önemli olduğunu gösterdi. Klitoris, uyarıldığında spermin yumurtaya ulaşmasını kolaylaştırarak gebe kalmak için en uygun koşulları oluşturuyor.

Klitoris hakkındaki gerçek: Rolü bir kadına zevk vermekten çok daha büyük
10 Kasım 2019 - 10:13
Tamamen zevk verdiği düşünülen klitoris bazı bilim insanlarına göre gebelikte etkin rol üstlenebilir.

1

Çalışmaya göre cinsel organ uyarılarak, vücuttaki koşullar gebe kalmak için uygun hale getiriliyor. Buna ise cinsel ilişkiyi daha eğlenceli hale getiren ve spermin yumurtaya doğru hareket etmesine yardımcı klitoristeki artmış vajinal kan akışı neden oluyor. Ayrıca klitoris dişi üreme sisteminde oksijen ve sıcaklıkta bir artışa neden olarak sağlıklı spermlerin geçişini sağlıyor.

3

Sheffield Üniversitesi'nde yapılan araştırma hakkında konuşan Dr Roy Levin'e göre, 'organ, kanla dolup uyandığında dikleşen sinir, kas ve kan damarları kütlesidir. Uyarılma sırasında, rahim geri çekilir klitoris genişler ve sertleşir.

2

Uyarılma, spermin yumurtayı döllemek için hareketli ve aktif hale gelmesi için zaman veriyor. Bu, spermlere, enerji kaynaklarını tüketmeden önce yumurtaya ulaşma şansını arttırır. Buna göre klitorisin tek işlevi uyarılma değil. Çalışma temel bir cinsel inanışı değiştiriyor, fizyolojik kanıtlar artık açık.'

YORUMLAR

  • 0 Yorum