Kurumsal web sitesi

Günümüzde her şeyin sanal aleme taşınmasıyla işletmeler, şirketler ve çeşitli kurumlar da kendi internet sitelerini açıyorlar. Kurumsal web sitesi olarak bilinen internet siteleri; bir kurumun faaliyetleri, tarihi, sunduğu hizmetler ve daha pek çok konuda bilgi edinebileceğimiz internet siteleridir. Bu siteler genelde normal internet sitelerinden farklı bir işleyişe sahiptir.

Kurumsal web sitesi
09 Ekim 2022 - 14:20 - Güncelleme: 09 Ekim 2022 - 14:36
Kurumsal web sitesi sadece bir kurumun hizmetleri hakkında bilgi sunmakla kalmaz aynı zamanda işletmenin daha fazla müşteriye ulaşmasına olanak tanır. Özellikle iyi tasarlanmış bir web sitesi bir kurumun müşteri sayısını katlayarak arttırabilir. Eğer siz de bir kurumsal web sitesi kurmak ve bunu yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğiniz öğrenmek istiyorsanızbu yazımız tam size göre.

Kurumsal Web Sitesi Kurarken Nelere Dikkat Etmeli?

Kurumsal web sitesikurma ile herhangi bir web sitesi kurma arasında aslında neredeyse hiçbir fark yoktur. Dikkat etmeniz gereken en büyük detay web sitesinin işletmenizi en iyi şekilde tanıttığıdır. Buna rağmen, kurumsal web sitesi kurmanın da belli başlı püf noktaları bulunmaktadır, aşağıda bu püf noktalara değinmeye çalışacağız.
  • Planınızı iyi yapın: Web sitenizi kurmadan önce sitenizin planını iyi yaptığınızdan emin olun. İnternet sitenizde nelerin yer alacağı da bu noktada dikkat etmeniz gereken bir detaydır. Çoğu kurumsal web sitesi, kurumun faaliyetleri, kurumla ilgili haberler veya kurumun sunduğu hizmetler ile ilgili blog ya da haber sayfalarına sahiptir. Eğer siz de faaliyetleriniz hakkında detaylı bilgi vermek ve müşterilerinizi ya da ziyaretçilerinizi operasyonlarınızla ilgili yeniliklerden haberdar etmek istiyorsanız böyle bir bölüm oluşturmayı düşünebilirsiniz. Bunun yanında, eğer kurumunuz bir ürün pazarlıyorsa bu ürünün internet siteniz üzerinden mi satılacağı yoksa sizinle iletişime geçilerek mi alım-satım işlemlerinin yapılacağı gibi detayları da göz önünde bulundurarak sitenize küçük bir e-ticaret kısmı ekleyebilirsiniz. Bu saydıklarımızın tamamını da sitenize ekleyebilirsiniz hiçbirini de. Eğer arzu ederseniz siteniz sadece kurumunuz hakkında bilgi veren bir sayfadan bile ibaret olabilir. Önemli olan sizin planınızı iyi bir şekilde yapmış olmanızdır.
  • Tasarımınıza Özen Gösterin: Kurumsal web sitesi kurmanın bir diğer püf noktası da tasarımınızdır. İnternet siteniz özellikle müşterilere ulaşmayı hedefliyorsa ilgi çekici bir tasarım ile dikkatlerini çekebilirsiniz. Bu sayede hem internet sitenizin ziyaretçi sayısını hem de işletmenizin müşterilerini arttırabilirsiniz. Bunun yanında, internet sitenizin tasarımının erişilebilir olmasına, ziyaretçilerinizin site içerisinde kolay bir şekilde gezinebilmesine özen göstermelisiniz. Kullanması zor bir site müşterilerinizin ilgisini çekmeyip onların sitede vakit geçirmemesine sebep olacaktır. Bu aşamada, internet sitenizin tasarımı ve şablonları için hazır site şablonları ya da hazır site tasarımları kullanabilirsiniz. Bu sayede hem şablon ve tasarımları kendiniz yapmak zorunda kalmaz hem de profesyoneller tarafından oluşturulan temaları kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Site adınızı ve domaininizi iyi seçin: Sitenizin adı ve alan adı uzantısı gibi detaylar da dikkat etmeniz gereken detaylar arasındadır. Eğer hazır web sitesi kuracaksanız sitenizin adının kurumunuzun adından farklı olmamasına, alan adı uzantınızın ise .com, .net ya da .org gibi güvenilir alan adı uzantılarından olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer alacağınız alan adı kurumunuzla alakasız olursa bu müşterilerinizin ve ziyaretçilerinizin dikkatini çekememenize sebep olabilir.

Kurumsal Web Sitesi Kurmalı Mıyım?

Eğer bir işletme, şirket ya da kurum kendine ait bir internet sitesine sahip değilse bu durum görünürlüğe ve erişilebilirliğe büyük oranda engel olur. Eğer daha fazla kişiye ulaşmak istiyorsanız bir kurumsal web sitesi kurmanız elzemdir diyebiliriz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum