'Lig böyle giderse Terim yine süpürür'

Hürriyet Gazetesi Spor Konseyi futbolda öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi.

'Lig böyle giderse Terim yine süpürür'
05 Kasım 2019 - 11:41

İşte Adil Demirçubuk'un Mehmet Arslan, İlker YasinGüntekin Onay ve Uğur Meleke'ye gündeme dair yönelttiği sorular ve yanıtları şöyle;



1- Galatasaray, zirvenin sadece 3 puan gerisinde ama futbol olarak çok eleştiriliyor? Eleştiriler mi  abartılı, yoksa puan tablosu mu yanıltıcı? Bu futbol Madrid’den puan çıkarmaya yeter mi?

2- Beşiktaş, ikinci yarısında mahkum oynadığı maçta Antalya’yı geçerek ligde zirve yarışına tutundu.  Ligde yarışta kalınırsa Avcı, ocak sonrasında da kalıcı olur mu? Avrupa Ligi feda mı edildi?

3- Fenerbahçe, lig sonuncusu Kayseri’ye boyun eğdi. Bülent Uygun ilk maçında takımı galibiyetle tanıştırdı. Fenerbahçe’nin kaybını Yanal’a mı, futbolculara mı yoksa Kayserispor’a mı bağlamalı?

4- Ligde 10 hafta geride kaldı ve liderle Beşiktaş arasındaki takımların hepsinin yarışta kalma şansı var. Alanya, Sivas, Malatya gibi takımlardan herhangi biri yarışı sonuna kadar sürdürebilir mi?

5- Cenk, Çağlar, Ozan ve Enes bu hafta gol attılar. Mert Çetin de Roma’da ilk kez 11’de yer buldu. Lejyonerlerimizin çıkışını ve yabancı sınırı tartışmalarını nasıl yorumlayabiliriz?

6- Yanal’ın, “Biz şampiyon olacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Buradan bu işin kurgusunu yapan arkadaşlara, özellikle yazarlara selam söylüyorum” sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İLKER YASİN: G.SARAY'DA EKİP DAYANIŞMASI YOK

PRESTiJ MAÇI OLACAK

1- Eğer Abdurrahim Albayrak’ın Falcao ile yan yana fotoğrafı yayınlanmasaydı ve Galatasaray seyircisinde Falcao beklentisi tavan yapmasaydı, Terim, Falcao’yu almazdı. Aylarca konuşuldu, tüm takımın konsantrasyonu bozuldu. Tapon futbolcular ülkesine yeni veteranlar geldi. Nzonzi, Lemina gibi... N’Diaye ve Fernando aranıyor. Galatasaray iyi top oynayamıyor, ekip dayanışması yok. Bekleri eskisi gibi, stoperleri ağır. Belhanda, Feghouli ve Babel ile 30 yaş standardını aşmış, yaşlı, öne gidemeyen yavaş bir takım. Real Madrid maçı bir prestij maçı olacak. Ligde 3 puanlık fark şu an için bir şey değil. Ama Galatasaray’ın futbolu da tatmin edici değil.

BEŞiKTAŞ BU YARIŞTA HEP OLUR

2- Abdullah Avcı, Beşiktaş zirve yarışında kalsa da kalmasa da bu sezonu bitirir. Beşiktaş’ın elindeki futbolcu grubuyla nasıl oynanması gerektiğini anlar -ki anladı sanıyorum ve kafasındaki şablonu Beşiktaş’ta uygulamanın ağır bir bedeli olacağını idrak ederse -ki etti sorun yok. İlk 5 haftaya müthiş kötü başlayan ve son 4 haftada 10 puan toplayan Beşiktaş, bu yarışın hep içinde olur. Perşembe günkü

Braga maçı da Beşiktaş’ın bir formalite ve lige odaklanma maçıdır.

JAILSON VE ZAJC OYNAMALIYDI

3- Fenerbahçe, Kayseri’yi yense lider olacaktı. Ama lig sonuncusu Kayseri, ilk galibiyetini aldı. Bu sezon ligimiz bu tür skorlarla çok karşılaşacak. 3 puanlı sisteme geçilen 1988’den bu yana en düşük puanın toplandığı sezonu yaşıyoruz. Kayseri’de Bülent Uygun’un 3 gün içinde futbolculara mental yaklaşım dışında bir şey vermesi söz konusu değil. Fenerbahçe gibi oyuna ağırlığını koyması gereken takımın tüm umudunu 39 yaşındaki Emre’ye bağlaması yanlış. Hele deplasmanda sert, baskı yerken, Jailson ve Zajc ile başlamak doğru olurdu. Fenerbahçe, Galatasaray gibi rakip sahaya hızlı geçemiyor. Gol için Kruse’nin sahaya bir an önce dönmesi şart. Kaleci Lung’un muhteşem kurtarışlarını da unutmamak lazım.

O HEDEFLERE ULAŞMALARI ÇOK ZOR

4- Alanyaspor hâlâ lider. Sivas ve Malatya arkasında. Lider ile sekizinci sıradaki Beşiktaş’ın arasında sadece 4 puan var. Ve ligde geride 24 maç... Burası Türkiye. Geçen sezon 8 puan öndeki lider Başakşehir’in son 5 haftada şampiyonluğu Galatasaray’a hediye ettiğini unutmamak lazım. Bu puan tablosu büyüklerin kötü futbolu ve çok puan kaybından kaynaklandı. Erol Bulut ve Sergen Yalçın’ın da hem

kendilerine hem futbolcularına ciddi hedef koydukları görülüyor. Ama bu ülkede zor.

YABANCIYA KRiTER GETiRiLMELi

5- Ben yabancıya karşı değilim. Ben Avrupa’nın tapon, kafa olarak futbolu bitirmiş, son vurgun için Çin, Arabistan, Türkiye’ye koşan ve onlara kucak açan zihniyete karşıyım. Yabancının kademeli olarak sayısının azaltılmasından ziyade, kalitesi, milli oluş sayısı ve yaşı ön plana alınmalı. Mert Çetin Roma’da, Çağlar Leicester’da, Zeki, Yusuf Lille’de, başarılı performans sergilerken Türk futbolcularına yer açmak için yabancı transferine kriterler getirmek şart.

ERSUN YANAL’IN MESAJI NET...

6- Yaratılan algı şu: ‘Nihat Özdemir’in başkanlığında Fenerbahçe bu sezon şampiyon olur.’ ‘Medyaya selam olsun’ derken, Ersun Yanal’ın söylediği; ‘Öyle olsaydı böyle olmazdı.’ Medyanın futbol yarışını sahadan çıkarıp, hakeme, VAR’a, federasyona, farklı yerlere götürme eğilimi zaten yıllardan beri var. Yanal şunu söyledi: “Ligin bitiminde hepsi arkamızda olacak. Takımlar, medya, herkes...”

YORUMLAR

  • 0 Yorum