Mafyanın doğduğu ada Sicilya

Sicilya, Akdeniz'in en büyük adası. İtalya'ya bağlı olan ada, anakaradan Messina Boğazı ile ayrılır. Tarih boyunca farklı toplulukların akınına uğramış olan adada Romalılar, Normanlar, Araplar, Yunanlar ve İtalyanlar hüküm sürdü. Hal böyle olunca bölgenin kültürü de çok renkli bir hal aldı. Mafyanın doğduğu topraklar olarak bilinen Sicilya aynı zamanda Avrupa'nın en etkin yanardağlarından biri olan Etna'ya da ev sahipliği yapıyor.

Mafyanın doğduğu ada Sicilya
29 Şubat 2020 - 04:29

 


1

Sicilya, Akdeniz'in en büyük adası olma özelliği taşıyor. 25.426 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip olan ada, İtalya'nın en güneyinde yer alır.




2

Messina Boğazı ile ana karadan ayrılan ada kendine has kültürü, tarihi ve doğasıyla dikkat çeker.




3

Palermo, Catania, Syracusa, Taormina gibi önemli tarihi kent ve kasabalara ev sahipliği yapan Sicilya, bir krallık mirası üzerinde yer alıyor.


​​​​​​​

4

Avrupa'nın en yüksek aktif yanardağı olan ve 3323 metre yüksekliğe sahip Etna da Sicilya adasındadır. Stromboli, adadaki bir diğer aktif yanardağdır.


​​​​​​​

 

5

Alcantara nehri ve kanyonu adanın muhteşem doğal güzelliklerinden sadece birkaçıdır. İtalya'nın diğer bölgelerine göre daha az gelişmiş bir yer olsa da Sicilya zengin doğa ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeker.


​​​​​​​

6

Ege'den gelen Elymianların ilk olarak yerleşmeye başladığı Sicilya sonrasında da çok sayıda farklı topluluğa ev sahipliği yaptı.




 

7

Roma, Yunan, Norman, Arap ve İtalyan hakimiyeti yaşayan bölgede tüm bu kültürlere ait izlere rastlamak mümkündür.


​​​​​​​

8

Tarihte bağımsız bir krallık olarak da varlığını sürdüren Sicilya, 19. yüzyılda İtalya'nın birliğini sağlamasıyla bu birliğin içinde yer aldı.


​​​​​​​

 

9

İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük çarpışmalara ve yıkımlara sahne alan Sicilya, bu yaralarını sarmak için uzun süre harcadı.







Akdeniz ikliminin hakim olduğu adada yazlar aşırı sıcak geçer. Bölge meteoroloji müdürlüğünün ölçümlerine göre adada kaydedilen en yüksek sıcaklık 49 derece.









5.1 milyonluk nüfusa sahip olan adada günümüzde en çok konuşulan dil İtalyancadır. Ancak özellikle başta Arnavutlar gibi Doğu Avrupalı göçmenler ve Araplar da bölgede yaşamakta.


 





Sicilya'yı dünya çapında bilinir kılan yönlerinden biri de mafyasıdır. Popüler kültürde de sıklıkla işlenen, romanlara, filmlere konu olan mafya, Sicilya'ya dair akla ilk gelen şeylerden biridir.


 







Mafyanın doğduğu yer olan Sicilya, ünlü Baba filminin gerçek hikayesinin de çıkış noktasını oluşturur. Adadaki Carleone kasabası bu açıdan oldukça ünlüdür.






































  •  

  •  

  •  

  •  




 

21

22

















  •  

  • ​​​​​​​




 

​​​​​​​





  • ​​​​​​​






  • ​​​​​​​






  • ​​​​​​




  • ​​​​​​​




YORUMLAR

  • 0 Yorum