Metabolizmanızı hızlandırmanın 4 kolay yolu

Metabolizmamızın hızlı çalışması birçok açıdan önemli. Ama en önemli faydalarından birisi kilo vermeye ve ideal kilomuzu korumaya yardımcı olması. Peki bunu sağlamanın en kolay yolları neler? Gelin bakalım...

Metabolizmanızı hızlandırmanın 4 kolay yolu
27 Ocak 2019 - 22:35





 

 

Metabolizma hızınızı tükettiğiniz besinlerle yönetebilirsiniz. Sağlıklı bir metabolizma, doğal enerjinin anahtarı ve fazla çaba göstermeden kalori yakmanın en etkili yoludur. Metabolizma hızlandırmanın 4 kolay yolunu Hürriyet'in kadın portalı Mahmure bizler için derlemiş...


1. PROTEİN AÇISINDAN ZENGİN YİYECEKLER TÜKETİN



1. PROTEİN AÇISINDAN ZENGİN YİYECEKLER TÜKETİN

 

Vücudunuz, protein bakımından zengin yiyecekleri karbonhidrat veya yağlardan daha fazla sindirerek enerji harcar. Bu nedenle yüksek proteinli bir beslenme, vücudunuzun daha fazla enerji harcamasını ve metabolizmanızın hızlanmasını sağlar






 

 

Buna ek olarak, protein açısından zengin öğünler tokluğu artırır, bu da aşırı yemek yemekten kaçınmanıza yardımcı olur. Ancak tüketim miktarınıza dikkat edin. Her hangi bir besinde olduğu gibi proteinde de aşırı tüketim zararlı hale gelebilir. Vücut fazla proteini yağ olarak depolayabilir.

 

Her öğün ve atıştırmaya iyi bir protein kaynağı eklemeyi hedefleyin. Yumurta, süzme peynir, yoğurt, kuruyemiş, yağsız et, tavuk, balık ve baklagilleri beslenmenize dahil edin.


2. BESLENMENİZE TAHILLARI EKLEYİN



2. BESLENMENİZE TAHILLARI EKLEYİN

 

Tahıllar, meyve ve sebzeler de metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olurlar. Ayrıca, bu doğal, rafine edilmemiş gıdalar, sıklıkla işlenmiş gıdalarda bulunmayan antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sunar.

 

Tabağınızın yarısını sebze ya da meyvelerle doldurun. Her öğünde tabağınızın dörtte birini tahıllara ayırın. Kalan yeri ise proteinlere ayırın.


3. BUNLARDAN DAHA FAZLA İÇİN



3. BUNLARDAN DAHA FAZLA İÇİN

 

İçecekler de metabolizma hızlandırmada önemli bir rol oynayabilir. İşte araştırmaların soğuk su, yeşil çay ve kahve hakkında söyledikleri…


BUZLU SU



BUZLU SU

 

Muhtemelen bol su içmenin kilo vermenize yardımcı olduğunu duymuşsunuzdur. Bu kısmen, metabolizmanızı geçici olarak arttırmaya yardımcı olabileceğinden dolayıdır. Klinik ve Diyagnostik Araştırmalar Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, suyun termojenez yoluyla kalori yakmanızı ya da vücudunuzu ısıtma işlemini artırmanıza yardımcı olduğunu ortaya koydu.

 

Termojenez kalorileri yaktığından, daha fazla soğuk su içmek metabolizmanızı ve yağ yakma oranınızı artırabilir. Bu alanda çok sınırlı bir araştırma yapıldığını ve bir bardak buzlu su içmenin spor salonunda iyi bir ter seansının yerini almayacağını unutmamak gerekir.


YEŞİL ÇAY



YEŞİL ÇAY

 

Yapılan araştırmalar, yeşil çay tüketiminin orta şiddette bir egzersizle birleştirildiğinde yağları daha verimli bir şekilde yakmanıza yardımcı olabileceğini gösteriyor.


KAHVE



KAHVE

 

Kafeinin metabolizma hızlandırıcı bir etkisi vardır. Bu nedenle kahve kalori yakmamıza yardımcı olabilir. Öte yandan spordan önce içilen kahve de daha fazla kalori yakmanın ideal yollarından biridir.


4- ACI BİBER YİYİN



4- ACI BİBER YİYİN

 

Acı biber, içindeki kapsaisin sayesinde metabolizmayı hızlandırıyor. Acı biber kilo vermenizi doğrudan etkilemese de kapsaisin maddesinin tokluk hissi verdiği biliniyor.

 

Ancak tüm bunlar kilo vermek için tek başına yeterli olmaz. Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmek ve önerdiklerimizi diyetinize dahil etmek uzun vadede kilo kontrolü sağlamanıza yardımcı olacaktır.









YORUMLAR

  • 0 Yorum