Metaverse (sanal evren) çılgınlığı

Dünyanın ilk metaverse şehri inşa edilecek.Asya’nın güçlü teknoloji ülkelerinden Güney Kore, metaverse şehri inşa edeceğini açıkladı. Sanal evrende turizm bölgesi, hatta belediye binası bile olacak.

Metaverse (sanal evren) çılgınlığı
11 Kasım 2021 - 09:35 - Güncelleme: 11 Kasım 2021 - 09:38

Metaverse (sanal evren) çılgınlığı: Dünyanın ilk metaverse şehri inşa edilecek

Metaverse çılgınlığı devam ederken bu kez Güney Kore, Seul’den bir haber geldi. Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya devi Facebook, adını değiştirerek Meta yaptı. Bu duyurunun yapıldığı etkinlikte şirket, bazı planlarından da bahsetti.

 

Bunlar arasında metaverse’e (sanal evren) yönelik gelişmeler yer alıyordu. Şirket, 3D ‘internet’ sunmak için sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin bir nevi birleşimi olan sanal evreni oluşturmak istiyor.

Meta’nın girişimlerinin ardından, dünya çapında bir sanal evren çılgınlığı başladı. İşte Güney Kore’nin bu alandaki yeni planları…

Metaverse için Güney Kore kolları sıvadı: Sanal evren şehri inşa edilecek

Güney Kore’nin başkenti Seul, kendi sanal şehrini kuracağını duyurdu. ‘Metaverse Seoul’ isimli kent, sakinlerine büyük avantajlar da sağlayacak. İnsanlar, kentteki ünlü turistik yerleri ziyaret edecek, festivallere katılacak ve hatta bir sanal gerçeklik belediye binasında şikayette bulunabilecek.

Böylelikle, Asya’nın büyük ekonomilerinden Güney Kore, metaverse çılgınlığından geri kalmayacağını gösterdi. Şehir yöneticileri, gelecek yılın sonuna kadar Blade Runner tarzı bir ‘Metaverse Seoul‘ inşa etmeyi planlıyor. Proje, yıl sonunda sanal bir etkinlik ile başlayacak.

Sanal evrende belediye binası bile olacak

Güney Koreli yetkililer, sanal bir belediye başkanı ofisi ve hatta bir metaverse belediye binası inşa edeceklerini duyurdu. 3D avatarlar, ‘Metaverse 120 Merkezi‘ndeki şikayetleri ve başvuruları ele alacak. Böylece vatandaşlar evrak işlerini şahsen yerine sanal gerçeklikle yapmak için sıraya girecek.

Metaverse şehri
Metaverse şehri Seul

Metaverse şehri: Sanal turizm bölgesi

Ayrıca kent, sanal evreni kullanarak engelliler için daha iyi hizmetler sunmaya çalışacak. Metaverse Seoul, önemli turistik yerleri ve hatta önceki savaşlarda yok edilen tarihi alanları kapsayan bir ‘sanal turizm bölgesi’ne de sahip olacak. Nihayetinde, dünyaca ünlü Seul Fener Festivali, metaverse aracılığıyla 2023’te dünyaya açılacak.

 

Güney Kore, söz konusu metaverse projesinin üzerinde bir süredir çalışıyor. Yaklaşık olarak 32 milyon TL‘lik proje, Seul Belediye Başkanı Oh Se-Hoon‘un geleceğe yönelik planlarının bir parçası.

Metaverse nedir? Sanal dünyanın büyük adımı Meta

YORUMLAR

  • 0 Yorum