Meteoroloji'den İstanbul için yeni yağış uyarısı!

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika hava durumu uyarıları geldi! İstanbul'da akşam saatlerinde başlayarak sabaha kadar devam eden gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü.

Meteoroloji'den İstanbul için yeni yağış uyarısı!
25 Temmuz 2018 - 09:35
İstanbullular gece saatlerinde etkili olan gök gürültüsü ve sağanak nedeniyle uykusuz kaldı.

Meteoroloji Ankara için de gök gürültülü sağanak yağışla birlikte kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. İşte Meteoroloji'den gelen hava durumu uyarıları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından beklenen sağanak, sabaha karşı İstanbul genelinde etkisini göstermeye başladı.

 

 

 

Kentin bazı bölgelerinde gecenin erken saatlerinde hafif aralıklarla başlayan yağış, ilerleyen saatlerde gök gürültülü ve sağanak şeklinde kent genelinde etkisini sürdürüyor.

ANKARA İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Ankara için gök gürültülü sağanak yağışla birlikte kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ankara'da önümüzdeki saatlerde (15:30- 19:00 TSİ) görülecek gök gürültülü sağanak yağışla birlikte rüzgarın kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Ankara'da etkili olan şiddetli fırtına sonucunda gökyüzü toz bulutu ile kaplandı.

YAĞIŞLAR NE ZAMANA KADAR ETKİLİ OLACAK?



Meteoroloji'den sabah saatlerinde yapılan son uyarıya göre gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; İstanbul çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Çarşamba günü kuvvetli yağışların, Marmara Bölgesi'nin doğusuna hareket ederek yine İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin perşembe gününden itibaren kuvvetini azaltarak önümüzdeki haftasonu da dahil olmak üzere Marmara Bölgesi'nde etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugün Marmara Bölgesi'nde 4 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer normallerin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

24 SAAT İÇİNDE 43 BİN YILDIRIM VE ŞİMŞEK

Marmara çevresinde son 24 saat içinde 43 bin 388 yıldırım ve şimşek tespit edildi.

Edirne, Tekirdağ, İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere Marmara bölgesinde özellikle gece saatlerinde şimşek ve yıldırımlar hiç görülmediği kadar fazla oldu. Bölgede saat 09.00 itibarıyla son 24 saatte 43 bin 388 yıldırım ve şimşek tespit edildi. Uzmanlar hava olayını bir çeşit "elektrik fırtınası" olarak olarak adlandırıyor.

TEKİRDAĞ'DA YAĞMUR VE DOLU



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de dolu yağışı etkili oldu. Dolu ve ardından başlayan yağmur cadde ve sokakları kısa sürede göle çevirdi.

Tekirdağ'da devam eden yağışların bugün akşam saatlerine kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Tekirdağ için yapılan uyarıda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre;

Tekirdağ çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinden başlayarak yarın(Salı) akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum