Mükemmel ilişkinin kuralları nelerdir?

İlişki hakkında doğru olduğu düşündüğünüz şeyler aslında yanlış olabilir. İlişkinizde gerçek bir mutluluk istiyorsanız inandığınız şeylerin doğruluğundan emin olun!

Mükemmel ilişkinin kuralları nelerdir?
08 Kasım 2020 - 14:24




  • Sevgilinizin yapmaya bayıldığı şeyleri sevmek zorunda değilsinizAynı şeyleri sevmek zorunda değilsiniz. Eğer o futbol seviyor ve siz sevmiyorsanız, oturup onunla maç izlemek zorunda değilsiniz. İstemediğiniz bir şeyi yapmaya çalışmak hem sizi üzecek hem de partnerinizi gerecektir. Buna harcayacağınız zamanı daha iyi ve verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

    1 / 12




  • Her kutlama ya da organizasyonda birbirinize eşlik etmek şart değilEğer ailesi bir yemek veriyor ama siz de kendinizi hastalanacak gibi hissediyorsanız, evde kalın! Endişelenmeyin. Ailesine ufak bir hediye ile özürlerinizi iletmeniz ise incelik olacaktır.

    2 / 12




  • En iyi arkadaşınız sevgilinizolmak zorunda değilHayır, sevgiliniz en iyi arkadaşınız olmak zorunda değil. Sevgiliniz dışında da arkadaşlarınız arkadaşınız olmalı. Sevgilinizle kız kardeşiniz doğum yaparken hastanede size eşlik etmeli, sizinle sorumluluk ve sevgi paylaşmalı fakat sizinle beraber pembe dizi izlemiyorsa, bu size olan sevgisinin gerçek ve derin olmadığı anlamına gelmez.

    3 / 12




  • Olayları akışına bırakmayı deneyinBazen olayları olduğu gibi bırakıp hemen uykumak daha iyidir. Böylece sabah kalktığınızda ne kadar saçma davrandığınızı fark edebilir ve bu doğrultuda daha sağlıklı adımlar atabilirsiniz.

    4 / 12




  • Herkes yapabileceği şeyi üstlensinBeraber yaşayan insanların iş bölümüne gitmesi oldukça doğal ve gereklidir elbette. Ama her şeyi eşit bölüşmek gibi bir zorunluluk yok. Herkes farklı sorumluluklar alabilir ve taraflar rahatsız olmadığı sürece oran çok önemli değildir.

    5 / 12




  • Her dakika birbirinizi göreceksiniz diye bir şart yokHer hafta bir günü ayırmak oldukça zor. Elbette birlikte vakit geçirmeleriniz yemekten sonra televizyon karşısına oturmaktan fazlası olması gerek ama o hafta dışarı çıkamadığınız için sinir krizi geçirmeye de gerek yok!

    6 / 12




  • Bazen ara vermek ilişkinize iyi gelebilirBazen ayrılıklar o insanı ne kadar çok sevdiğinizi ve onsuz yapamayacağınızı anlamanıza sebep olabilir. Üstelik birbirinizi affetmek ilişkinizi daha güçlü kılacaktır.

    7 / 12




  • Küçük sırlar üzülmenizi engellerBilmemeniz gereken şeyler de olabilir. Misal annesinin o gece giydiğiniz ayakkabıları hiç beğenmemiş olması gibi. Bunu bilmek sadece sizi incitmeye ve belki de aranızda tatsız bir tartışmaya sebep olur. Bu yüzden aşırıya kaçmadan partnerinizin iyiliği için ufak sırlar saklayabilirsiniz.

    8 / 12




  • Açıksözlü olunEğer sizi rahatsız eden bir şey varsa, bunu söyleyin. Kızdığınız şeyleri içinizde tutmanız doğru değildir. Çoğu insan ilişkilerinde iletişim problemleri yaşıyor ve bu da pasif agresif tutumlara sebep oluyor. Siz böyle yapmayın.

    9 / 12




  • Size zaman ayırmasını istemeniz çok doğalBazen karşınızdaki insana neye ihtiyacınız olduğunu söylemeye ihtiyacınız olur, her şeyi kendi kendine anlamasını bekleyemezsiniz. Eğer birlikte daha çok zamana ihtiyacınız varsa bunu sevgilinize söylemekten çekinmemelisiniz.

    10 / 12




  • Arkadaşlarınızın tavsiyelerine bazen kulak vermelisinizEğer arkadaşlarınızın hepsi birlikte olduğunuz insana dair aynı eleştirileri yapıyorsa, belki de onlara kulak vermenin vakti gelmiştir...

    11 / 12




  • Eski sevgili hakkında konuşmak sanıldığı kadar kötü değilSürekli eski sevgilinizden bahsetmemelisiniz elbette ama yeni sevgilinizin sizi neleri delirttiğini ya da bezdirdiğini bilmesi için birkaç örnek vermenin de sakıncası yok. Ayrıca, hemen her insan daha öncekinden iyi olduğunu duymaktan hoşlanacaktır.

    12 / 12


YORUMLAR

  • 0 Yorum