Oynayacaksan cinsel ilişki şart"

Afganistan'ın üst düzey spor yöneticilerinden biri, militanlar ve aşırı muhafazakarların itirazlarını göze alarak sahaya çıkan kadın futbolcuların cinsel istismara maruz kaldığını söyledi.

Oynayacaksan cinsel ilişki şart"
05 Aralık 2018 - 18:27
Afganistan'da Taliban dönemi sonrasında kadın milli futbol takımının kurulması, ülkede kadınların sahip olduğu özgürlükleri temsil etmesi açısından küresel çapta önemli bir aşama olarak görülmüştü. Fakat bugünlerde, Afganistan'ın üst düzey spor yöneticilerinden biri, militanlar ve aşırı muhafazakarların itirazlarını göze alarak sahaya çıkan kadın futbolcuların cinsel istismara maruz kaldığını söyledi.

BBC Türkçe’nin BBC Güney Asya Editörü Jill McGivering’in haberinden aktardığına göre, Afganistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Hafizullah Rahimi, başkent Kabil'de yaptığı açıklamada, "Cinsel istismar sadece Futbol Federasyonu'nda değil, diğer federasyonlarda da var ve bununla savaşmamız gerekiyor" dedi.

FIFA iddiaları soruşturacağını açıkladı, Afganistan'da savcılık da kendi soruşturmasını başlattı.

Pazartesi günü konuyla ilgili konuşan Afgan Devlet Başkanı Eşref Gani, suçlamaların tüm ülkeyi şoke ettiğini belirterek "Suçlamalar halkımızın çocuklarını ve kızlarını spora göndermesinin önüne geçecek olsa da acilen ve kapsamlı bir şekilde harekete geçmemiz lazım" dedi.

Suçlamaların ardından Danimarkalı spor firması Hummel, iddiaların merkezinde yer alan Afganistan Futbol Federasonu ile yaptığı sponsorluk sözleşmesinden çekildi.

Futbol federasyonu ise suçlamaları reddetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum