Pele'nin 9. kattaki mezarının sırrı

Brezilya'da uğruna 3 günlük ulusal yas ilan edilen Pele "Memorial Necropole Ecumenica" adlı apartman şeklindeki mezarın 9'uncu katına defnedildi.

Pele'nin 9. kattaki mezarının sırrı
04 Ocak 2023 - 09:51

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyilerinden ve birçok rekorun ilkine sahip olan Pele, 82 yaşında hayatını kaybetmişti. Brezilya'da uğruna 3 günlük ulusal yas ilan edilen Pele "Memorial Necropole Ecumenica" adlı apartman şeklindeki mezarın 9'uncu katına defnedildi. Pele'nin 9'uncu katı seçme sebebi ise eski bir futbolcu olan babası Dondinho'nun forma numarasının 9 olması. Futbol efsanesi Pele'nin dünyanın en yüksek dikey mezarlığının dokuzuncu katındaki son istirahatgahı, babası Dondinho ve eski kulübü Santos'a sonsuza kadar bağlı olacağı anlamına geliyor.

 

pele3.jpg
Naaşı yakıldıktan sonra "loculo" denilen ve altından yapılma özel bölmede saklanacak olan Pele'nin külleri, altından yapılma bir kutuda tutulacak.
Pele'nin neden böyle bir gömülme şekli tercih ettiği ise ortaya çıktı. Efsane futbolcu 2003 yılında A Tribuna gazetesine verdiği röportajda ölümünden sonra buraya gömülmek istediğini açıklamış. Pele, "Öldükten sonra bina şeklindeki o mezarlığa konulacağım. Oradan bir yer satın aldım ve babamı da oraya taşıdık, çünkü ruhsal huzur ve sükûnet vadediyor" demiş.

pele.jpg

Memorial Necropole Ecumenica 1983 yılında inşa edildi ve 14.000'den fazla mahzenin yanı sıra tropikal bir bahçe, restoran ve klasik otomobil müzesine sahip.
Pele apartman mezar için "Depresif hissettirmeyen, mezarlığa bile benzemeyen bir yer" ifadelerini kullanmış.

pele1.jpg
Pele'nin "Dondinho" olarak bilinen babası Joao Ramos ve "Zoca" lakaplı kardeşi Jair de burada yatıyor. Pele'nin, eşi Marcia Aoki'nin de gökdelen mezarda bir yeri olduğu tahmin ediliyor. Aoki, 2016 yılında Pele ile evlenmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum