Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

Sivas'ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray geriye düşmesine rağmen son Rize maçında olduğu gibi müthiş bir dönüşe imza attı ve kupayı kazandı. Akhisarspor tarafı ise hakem Suat Arslanboğa'nın kararlarına adeta isyan etti. Kartlar havada uçuşurken gerginlikler de eksik olmadı.

Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!
16 Mayıs 2019 - 10:03
Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Maçın ilk yarısında Akhisarspor belki de kendisinden beklenmeyecek bir oyun sergiledi ve direnç gösterdi. İlk yarıda gelen Onyekuru golü ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Sissoko, Manu ve Barbosa Akhisar adına etkili olurken, Sarı Kırmızılılar'da ise Onyekuru ön plana çıktı.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

İkinci yarıya iyi başlayan taraf da Akhisarspor oldu. 57'de Güray Vural'ın sol kanattan müthiş çalımlarla getirdiği topa ceza alanı içinde Elvis Manu dokundu ve Akhisar 1-0 öne geçti.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Manu'nun gol sevincini Galatasaray tribünlerinin önünde uzun süre yaşaması ise tepkiye yol açtı.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Bu dakikadan sonra ise Galatasaray baskısını artırdı. 65. dakiakda Barbosa, ceza alanı çizgisinin hemen üzerinde Linnes'i düşürdü ve Sarı Kırmızılılar penaltı kazandı. Rize maçınıntartışılan ismi Diagne'nin penaltısını ise hafta sonu Soldado'nun penaltısını kurtaran Fatih kurtardı.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Maçın sakin gidişatını ise adeta bu pozisyon bozdu! 77.dakiakda Miguel Lopes'in Diagne'ye yaptığı bu harekete hakem Suat Arslanboğa ilk önce 'Devam' dedi.

VAR'a giden Arslanboğa pozisyonu bir kez daha izledi ve penaltı kararı verdi.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Bu karardan sonra ise Akhisar cephesi adeta çılgına döndü.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Pozisyonun kahramanı Miguel Lopes, sinirlerine hakim olamayınca iki sarı kartı 20 saniye içinde gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Topun başına ise bu kez, Rize deplasmanında Diagne'yle sert bir tartışma yaşayan Sinan Gümüş geçti.

Sinan top ve kaleci Fatih'i ayrı köşelere gönderdi ve maça beraberlik geldi.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Akhisar yedeklerinden Bokila, Galatasaray yedek kulübesine tepki gösterirken, kaleci Fatih de topu hakem Suat Arslanboğa'ya vermeye çalıştı!

Fatih de bu hareketinden sonra sarı kart gördü.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Sinan'ın golünden sonra ise Galatasaray rakibinin 10 kişi kalmasını da değerlendirdi ve 88'de sağ kanattan Mariano'nun ortasına Feghouli kafayı vurdu.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Fatih müthiş bir şekilde topu çıkarırken Feghouli ikinci hamlede topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Uzatmalarda ise Belhanda2nın sol kanattan gönderdiği ortaya Diagne kafayı vurdu ve maçın skorunu belirleyen golü attı; 3-1Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

 



 

Maç sonu kupayı tarihinde 18. kez kazanan Cim Bom'da ise büyük sevinç yaşandı.Penaltılar, kırmızı kart, olaylar ve şampiyon Galatasaray!

YORUMLAR

  • 0 Yorum