Ramazan'da erkeklerin cinsellik hakkında merak ediyor

Ramazan ayında her yıl akıllarda farklı sorular oluşuyor. Orucu bozan durumların neler olduğu masaya yatırılarak işin uzmanlarınca değerlendiriliyor ve halka anlatıyor. Erkeklerin Ramazan ayında cinsel hususlarla ilgili yanıt bulamadık soruları olabiliyor.

Ramazan'da erkeklerin cinsellik hakkında merak ediyor
09 Mayıs 2019 - 19:25 - Güncelleme: 09 Mayıs 2019 - 22:50

Bu soruların yanıtlarını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Oruç İlmihali gibi rehberlerinden sizler için derledik. Ramazanda cinsel ilişkinin sınırları neler? Mastürbasyon yapmak orucu bozar mı? Oruç için gusül abdesti almak şart mı? Bu ve benzer soruların yanıtları sizlerle! (Onedio - Ahmet Kılıçhan)



11 ayın sultanı Ramazan tüm bereketiyle geldi. Ancak, oruç tutan erkeklerin akıllarında bazı özel sorular var.








İhtilam olmak, cünup olarak sabahlamak oruca zarar verir mi?



Oruçlu iken rüyada ihtilam (halk arasında rüyalanmak) olmak orucu bozmadığı gibi, gusletmeyi geciktirerek 




Cünup iken sahur yemeği yenebilir mi, oruca niyet edilebilir mi?



Cünüp olan kimsenin elini, ağzını yıkamadan yemek yemesi ve bir şeyler içmesi uygun değildir. Ancak elini, ağzını yıkadıktan sonra sonra, boy abdesti almadan sahur yemeği yemesinde bir sakınca yoktur.








İstimna, yani mastürbasyon orucu bozar mı?



İstimna oruçluyken istemli bir şekilde yapıldığında orucu bozar. İstiğfar ederek bu günahtan kurtulması gerekir. O gün Ramazan günü olduğu için geri kalan saatlerde hürmetten ötürü yemek yemez ama o günü kaza eder. Sadece bir gün tutması yeterlidir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum