Sadakatsiz'i ağzı açık izleyenler için en iyi 10 aldatma filmi

Aldatıldıysanız ve teselliye ihtiyacınız varsa, işte aldatmayı konu alan 10 harika film...

Sadakatsiz'i ağzı açık izleyenler için en iyi 10 aldatma filmi
26 Kasım 2020 - 10:13
Bazen bizi tek motive eden, avutan şey bizimle atnı durumları yaşamış insanlar olur. Bir sağlık problemi yaşarız, aynı hastalığı geçiren insanlar en yakınlarımız olur, bir bağımlılıkla mücadele ederken en büyük destekçilerimiz yine o bağımlılığı yaşayanlar olur. Bu yüzdendir psikologların insanları, grup terapilerine yönlendirmesi. Bir grup terapisine gidemediğimizde ya da psikolojik yardım alamadığımızda da imdadımıza sinema koşar. Sinemanın büyülü dünyasında her yaşanmışlığa yer vardır. Aldatma, zihnimizde en büyük yeri kaplayan, en aşılmaz travmaların sorumlusuyken... Etrafımızda daha önce aldatılan insanların hikayelerini dinlemek iyi gelir. Aldatıldıysanız ve teselliye ihtiyacınız varsa, işte aldatmayı konu alan 10 harika film!

Vicky Cristina Barcelona-Barselona, Barselona (2008)
Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya'da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkileneceklerdir. Gösterişli sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel fakat "arıza" eski eşi (Penélope Cruz) ile tehlikeli sularda yüzeceklerdir. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır.

Öteki Kadın-The Other Woman (2014)
Mutlu ve huzurlu bir evliliği olduğuna inanan Kate King, dışardan bakıldığında gayet sakin bir hayat sürmektedir. Avukatlık yapan Carly ise mükemmel bir ilişkisi olduğuna inanmaktadır.  Bir gün Carly, sürpriz yapmak için sevgilisi Mark'ın kapısını çalar ve karısı Kate ile karşılaşır! Tesadüfen tanışan ve her ikisi de aldatıldığını öğrenen Carly ve Kate tuhaf bir duruma düşmüşlerdir. Zamanla aralarında ilginç bir arkadaşlık gelişmeye başlar. İntikam için planlar kurarken, Mark'ın bir tek onlarla ilişki yaşamadığını fark ederler. Adamın ustalıkla sakladığı gerçekler bir bir ortaya çıkacaktır. Kendilerinden daha genç olan ikincisi sevgilisi Amber'a da durumu anlattıklarında, intikam üçlüsü tamamlanmış olur! Carly'nin acımasızlığı, Kate'in kıvrak zekası ve Amber'ın cazibesi bir araya gelmiştir. Mark'ın yaşa dışı para aktarımlarından haberdardırlar ve bu yolu kullanarak onun hayatını karartmaya ant içerler!

Little Children-Tutku Oyunları (2006)
Sarah, bir reklam müdürü ile yaptığı sevgisiz bir evliliğin içinde savrulurken kızı ile parkta, havuzda uzun saatler geçirerek daha fazlasını elde etmek istemektedir. Brad, bir belgesel yapımcısı ile evli olan olgunlaşmamış bir ev erkeğidir. Ronnie, hapisten henüz çıkmıştır ve yaşlı annesi May ile birlikte yaşamaktadır. Larry emekli bir polistir ve Ronnie’nin kaçmasına engel olmuştur. Sarah ve Brad kesişirler. Ronnie ile Larry’nin şeytanları vardır. Brad’in bar için çalışması gerekir ve Larry işini kaybeder. Ronnie’nin annesi de oğlunun bir kız arkadaşa ihtiyacı olduğunu düşünmektedir. Sarah, daha fazla bu mutsuz hayatın içinde sıkışık yaşamak istememektedir.

Y Tu Mamá También-Ananı da! (2001)
Meksikalı 17 yaşlarında iki arkadaş hayali bir kumsala doğru bir yolculuk planlarlar. Julio ve Tenoch'un olgun bir arkadaşları daha onlara eşlik edecektir; kendilerinden yaşca büyük olan Luisa...

The English Patient-İngiliz Hasta (1996)
Micheal Ondaatje’ nin aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film, II. Dünya Savaşı İtalya’sından Kuzey Afrika’nın savaş öncesi çöllerine kadar aşk, benlik ve savaşın öyküsünü anlatıyor. Minghelle, film boyunca aşkın farklı türlerini getiriyor karşımıza; Hana’nın hastasına duyduğu şefkat, Kip ile yaşadığı yoğun aşk, Almasy ile Katherine’in ilişkisi ve Almasy’nin milliyetçi tutkular yüzünden mahvedilen çöle duyduğu sevgi...

Match Point-Maç Sayısı (2005)
Bir tenisçi olan Chris hayatı boyunca şansı yaver gittiği için kıskanılmıştır. Özellikle en yakın arkadaşı Tom'un kız kardeşi Chloe ile evlenmeye kalkıp büyük bir servetin ortaklarından biri olma şansını yakalayınca... Chris'in hayatının en mutlu günleri olması gereken evlilik aşamasında hayaller, Tom'un rüyaları bile süsleyecek derecede güzel nişanlısı ile tanışınca sona erer. Hayranlık kısa süre sonra takıntı boyutunda tutkuya dönüşecek ve Chris'i zor bir seçime zorlayacaktır.

Disobedience (2017)
Disobedience, Esti Kuperman (Rachel Weisz) adında bir kadını temel alıyor. Esti, eski haham olan babasının ölümünün ardından Ortodoks Yahudi olan ailesinin Londra'daki evine geri döner. Ancak kendine kurduğu hayat ile ailesinin ve çevresinin inançları artık farklıdır. Esti, tekrar gördüğü çocukluk arkadaşına (Rachel McAdams) ilgi duymaya başladığında bu inanç çakışması su yüzüne çıkacaktır.

To Die For-Sonsuz İhtiras (1995)
İşini bilen bir kadın olan Suzanne Stone'un en büyük hayali bir televizyon sunucusu olmaktır. Bu uğurda önüne çıkabilecek tüm engelleri bertaraf etmeyi kafasına koymuştur, başta kocasını.

Notes on a Scandal-Skandal (2006)
Sivri dilli, alaycı ve yalnız bir kadın olan Barbara Covett, sıkı ve tutucu bir öğretmendir. Emekliliği yaklaşmıştır. Yalnız yaşadığı dairesinde, hayatının geri kalanını kendi günlüğünü yazarak geçirir. Yaşlı kedisi Portia’ya bakar ve arkadaşı Jennifer Dodd’u özler. O sırada Sheba Hart adında bir kadın okul kadrosuna dahil olur. Yeni resim öğretmenidir. Barbara yeni gelen bu kişiye dikkatini verir ve onun davranışları ve giyimi hakkında memnuniyetsiz yorumlar yazar. Bir gün Barbara, Sheba’ya zor bir durumdayken yardımcı olur ve kendisine minnettar kalan Sheba, onu ailesi ile birlikte yemeğe davet eder. Sheba ona kocasını tanıştırır. Eksi bir profesördür adam ve karısından da yirmi yaş büyüktür. 

Dangerous Liaisons-Tehlikeli İlişkiler (1988)
Son derece zengin ama sıkıcı bir hayat yaşamakta olan aristokratlar, tutku ve ihanet etrafında türlü oyunlar oynayarak hayatlarını renklendirmeye çalışırlar. Özellikle de başkalarının yaşamları üzerinden yaparlar bunu. Marquise de Merteuil’in sıradaki planı, eskiden birlikte olduğu adamla beraber olan kuzeninin kızı Cecile üzerinedir. Bakire olan kızı baştan çıkarması için Vincomte de Valmont'u ikna etmeye çalışır. Valmont için çocuk oyuncağı gibi duran bu durum onun hiç ilgisini çekmemektedir aslında. O Madam Tourvel ile ilgilenmektedir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum