Seçimden önce af yasası geliyor

Paket yasalaşırsa çeşitli cezalardan hüküm giymiş yaklaşık 100 bin kişi yararlanacak.

Seçimden önce af yasası geliyor
03 Mayıs 2018 - 21:09 - Güncelleme: 03 Mayıs 2018 - 21:53
Hükümet, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 24 Haziran’da yapılacak seçimler için tatile girmeden önce ticari, çek senet gibi davalardan hüküm giyenlere bir kereye mahsus “af yasası” hazırlıyor. Yasa, çeşitli nedenlerle hapis cezası alanları da kapsıyor. Çalışmalar tamamlanırsa düzenleme Meclis seçim tatiline girmeden önce yasalaşacak.

ANKA’dan Besti Karalar’ın edindiği bilgilere göre, paket yasalaşırsa çeşitli cezalardan hüküm giymiş on binlerce kişi yararlanacak.

GENEL AF DEĞİL, KISMİ AF

AKP kaynakları, hazırlanan bu paketin genel af olmadığını, kısmı bir af niteliği taşıdığını belirttiler. Hazırlanan yasa taslağının, ticari davaları, karşılıksız çek-senetten hüküm giyenleri ve yaralama ile kasıtlı olmayan suçları kapsadığı belirtildi. Düzenlemenin yasalaşmasıyla aftan yaklaşık 100 bin kişinin yararlanacağı kaydediliyor. 

BULUT DÜN YAZMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut, dün Star gazetesindeki köşesinde şöyle yazmıştı:

“Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve “her vatandaşı” suçsuz Kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim.

Sevgili dostlar, 10 yıllık dikey çıkış veya başka bir deyişle; ‘10 yıllık İNANÇ-BİLGİ SENTEZİ’ sürecine girerken ‘PAX BAŞKANLIK’ dinamiğini hayata geçirelim ve ‘YENİ SİSTEM, YENİ ANLAYIŞA SAHİP DEVLET, YENİ DOĞMUŞ KADAR TEMİZ VATANDAŞ’ anlayışıyla bu geçişi yapılandıralım...”

Odatv.com

YORUMLAR

  • 1 Yorum