Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'dan 'Cenk Çelik' açıklaması

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Peker aleyhine yayınladığı videolar ile bilinen ve sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Cenk Çelik hakkında yaptığı açıklamada, Sedat Peker'in "Şahsıma hakaret videoları yayımlayan hiçbirine karşı tek karşı eylemde bulunmamışken, bıçak sırtında yaşadığım bu anda, böyle bir cinayeti işlettiğimi düşünmek en basit tanımıyla safdillik olur." dediğini aktardı.

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'dan 'Cenk Çelik' açıklaması
18 Eylül 2022 - 09:44 - Güncelleme: 18 Eylül 2022 - 15:02

İstanbul Ümraniye'de meydana gelen olayda, iddiaya göre sosyal medyada organize suç örgütü lideri Sedat Peker aleyhine yayınladığı videolar ile bilinen Cenk Çelik (48) sokakta yürüdüğü sırada arkasından yaklaşan silahlı saldırgan peş peşe ateş etmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

Peker’in avukatı Ersan Barkın, sosyal medya hesabından sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Cenk Çelik hakkında açıklama yaptı. Barkın, Peker’le FaceTime üzerinden yaptığı görüşmeyi aktararak, Peker'in bugün yaşanan olaya dair söylediklerini aktardı.

Barkın'ın paylaşımına göre Peker, Çelik'e yapılan saldırıyla ilgili "Bugüne kadar sosyal medyada çoluk-çocuk, genç-yaşlı birçok kişi şahsıma hakaret videoları yayımlamaktaydı. Hiçbirine karşı tek karşı eylemde bulunmamışken, bıçak sırtında yaşadığım bu anda, böyle bir cinayeti işlettiğimi düşünmek en basit tanımıyla safdillik olur. Bazı güçler tarafından öldürülmem amaçlanırken, yakınlarıma saldırılar düzenlenirken, bana hiçbir fayda sağlamayacak bu tip bir cinayetle ilişkilendirilmem asla mümkün değildir" dedi.

Peker ayrıca "Bugün, yakınımda olduğu bilinen Seyfi Gedikli isimli arkadaşın ana-babasının ve kızlarının kaldığı evin kapısına silahla ateş edildi. Bana sevgi besleyen insanları yıldırma amacıyla yapılan kriminal çalışmalar devam etmektedir. Dijital tecrit altında iken bu yönde komplolara başvurmak asla onurlu bir davranış değildir" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN | Sedat Peker videoları ile bilinen Cenk Çelik'e silahlı saldırı düzenlendi

YORUMLAR

  • 0 Yorum