Seks Robotları Azılı Birer Katile Dönüşebilir!

“Yapay zekaya sahip seks robotları birer katile dönüşebilir.” Bu çarpıcı uyarıyı, Avustralya’daki Deakin Üniversitesi’nden siber güvenlik uzmanı Nick Patterson yaptı. Seks robotlarının bilgisayar korsanları tarafından hacklenerek, insanları öldürmek için kullanılabileceğini söyleyen Patterson, yetkilileri önlem almaya çağırdı. İşte şok etkisi yapan iddianın detayları.

Seks Robotları Azılı Birer Katile Dönüşebilir!
08 Aralık 2019 - 12:16 - Güncelleme: 09 Aralık 2019 - 08:44
Elon Musk, yapay zekanın insanoğlu için tehdit oluşturabileceğini her fırsatta dile getiriyor. Yapay zekaya sahip robotların hayatımızın her alanına dahil olması, bu tartışmaları artırıyor. Siber güvenlik uzmanı Nick Patterson, yaptığı uyarıyla bu tartışmaya başka bir boyut getirdi: “Seks robotları birer katile dönüşebilir.”

Seks robotu çılgınlığı giderek artıyor. Günümüz teknoloji çağında birçok insan yapay zekaya sahip insan benzeri seks robotlarıyla ilişki kurabiliyor hatta ona karşı duygu dahi besleyebiliyor. Patterson, tehlikesiz gibi görünen seks robotlarının potansiyel birer katil olabileceğini ifade etti.

The Daily Star gazetesine konuşan siber güvenlik uzmanı Nick Patterson, "Hackerlar robot veya robot benzeri cihazınızı hackleyebilir ve bağlantıları, kolları, bacakları veya bıçak gibi ek aletlerinin kontrolünü ele geçirebilirler. Bir hackerın bu robotlardan birinin kontrolünü ele geçirmesi isteyebileceğiniz en son şey olur. Zira hacklendiklerinde fırsatçı bir senaryoya yönelik fiziki eylemler gerçekleştirmesi veya zarar vermesi için kullanılabilirler" ifadelerini kullandı.

Seks robotlarının arayüze sahip olmadığı sürece herhangi bir tehlikenin yaşanmayacağını belirten Patterson, yetkilileri bu konuda önlem almaya çağırdı.

SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk ve DeepMind’ın kurucusu Mustafa Süleyman’ın da aralarında bulunduğu 116 yapay zeka uzmanı, Birleşmiş Milletlere bir mektup yazarak, katil robotların yasaklanmasını istemişti.

Yapay zekanın bilim ve teknoloji için çok önemli bir noktada olduğunu kabul ediyoruz. Fakat şu soruyu da sormamız gerekiyor. Yapay zekanın kontrolsüz bir şekilde büyümesi, robotları gezegenimiz için bir tehdit unsuru haline getirebilir mi?

Yapay zekanın insanoğlunun varlığını tehdit ettiğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

Elon Musk, Birleşmiş Milletler'i Katil Robotlar Hakkında Uyarıyor!

Elon Musk Uyardı! Yapay Zeka 3. Dünya Savaşı’na Neden Olabilir

YORUMLAR

  • 0 Yorum