Şenol Güneş'e gün doğdu!

Beşiktaş’ın 3-0 öne geçtiği 3-3 biten Alanyaspor maçını 3 ana başlıkta irdelemek gerekli. 1) Hakem Yasin Kol’un ‘garip’ kararları, 2) Valerien İsmail’in ‘anlamsız’ seçimleri ve 3) 40 dereceye yaklaşan hava sıcaklığı…

Şenol Güneş'e gün doğdu!
15 Ağustos 2022 - 11:36

Öncelik maçın kaderini, skorunu değiştiren hakem Yasin Kol’un elbette!

Georges Kevin N'Koudou’nun 18. saniyede gördüğü sarı karta kimsenin lafı olamaz, olmamalı da ancak sonrası tam bir felaket Beşiktaş adına, üstüne üstlük VAR’ın varlığına karşın!

12. dakikada Daniel Candeias’in hareketi sonrası salt Georges Kevin N'Koudou değil ekran başındakiler de penaltı bekledi ama nafile!

15. dakikada Emrecan Uzunhan, Wilson Eduardo'ya faul yapıyor sarı kart. Açıkçası pozisyonun kartla ilgisi yok gözüküyor. 19. dakikada Wout Weghorst, Alanyaspor ceza sahası içinde yerde kalıyor ‘garip’ tutumlu hakeme itiraz ediyor ve sarı kartı görüyor. 37. dakikada Emrecan Uzunhan, Zinedine Ferhat ile ikili mücadeleye giriyor ve ikinci sarıyı görüp oyundan atılıyor.

Ve Beşiktaş sahada 10 kişi kalıyor. Hakem kendisine verilen görevi yerine getiriyor lakin bu görevi veren kim ya da kimler? Kimler, hakeme ‘Beşiktaş’ı oyundan düşür’ direktifini verip sahaya sürüyor?

AKP Türkiye’sinde onlardan olmayan düşman. Beşiktaş’ta muhalif birileri mi var yoksa? Hakemleri yermem hafifçe eleştiririm genelde ama bu kez ‘kör göze parmak soktu’ Yasin Kol… Bu da yetmezmiş gibi yayıncı kuruluşun yorumcuları devre arasındaki değerlendirmelerinde Yasin Kol’un kararları hakkında tek kelime etmediler. Futbol federasyonu başkanı AKP’nin elemanı, yayıncı kuruluş Katar sermayesi artık sahada oynanan futbolda nasıl ‘yansızlık’ bekliyorsak!

Sıra Varerien İsmail’in! Sanıyorum Beşiktaş’ı ilk kez 45 dakika boyunca savunma yaparken izledim. Beşiktaş’ın sahada 10 kişi kaldığına çok tanıklık ettim kimi zaman 9, bir keresinde de 8!..

Ancak hiçbir maçta 45 dakika boyunca tüm elemanlarıyla savunma yapan Beşiktaş’ı izlememiştim. Valerien İsmail bilmiyor mu, o savunma bir şekilde delinecek nitekim ilk önce Romain Saiss kaleleri şaşırarak deldi ardından da Gedson Fernandes neden olduğu penaltıyla.

Ve oyuncu seçimleri… İkinci yarıya Georges Kevin N'Koudou ve Rachid Ghezzal’dan yoksun başlayan Beşiktaş tüm hücum şansını teknik direktör Valerien İsmail’in seçimi nedeniyle yitirdi. Oyuna sonradan dahil ettiği futbolculardaki tercihleri ise Beşiktaş’ın puan yitirilmesinin en önemli nedeni oldu. İşin ilginç yanı aynı teknik adam maç sonrası; “Maçı biz verdik diyebiliriz. Biz kendi kendimize yaptık. Kendi kalemize gol ve penaltıyla" açıklamasını yaptı. Kendi hatalarından söz etmeden oyuncuları suçladı…

Ve Şenol Güneş’e gün doğdu! Trabzonlu başkan Ahmet Nur Çebi’nin Şenol Güneş’e sözü var. Yakın gelecekte Valerien İsmail gider yerine de Şenol Güneş gelir.

Ve tüm oyunculara saygı! Alanya’da 40 dereceye yaklaşan bunaltan sıcağa karşın sahada mücadele eden tüm oyuncuları kutlamak gerek hakem Yasin kol hariç…
 

Asena Özkan

[email protected]

YORUMLAR

  • 0 Yorum