SİNEMA SETLERİNDE BİRKAÇ KOMİK HİKAYE

  Seks furyasının en hareketli zamanı, Akdoğu platosunda aynı anda iki üç set kurulmuş. Katın birindeki hareketlilik hepsinden fazla, yatak odası sahneleri orada çekiliyor.

SİNEMA SETLERİNDE BİRKAÇ KOMİK HİKAYE
07 Haziran 2019 - 11:59 - Güncelleme: 07 Haziran 2019 - 18:22
Erkek partner kaslı, iri yarı ama ortamdan olsa gerek, rolünün hakkını veremiyor. Yönetmen bir iki baktı olmuyor, zaman kaybı yaşamamak için ışığı bozmuyor, diğer hazırlanmış sete geçiyor, set ekibinin çaycısı bozliyi nöbete bırakıyor, olduğunda haber ver diyor.

Bozli sote bir yere geçip vazifeye koyuluyor. Kadında oldukça mahir, bir iki uğraş, sonuç başarılı, bozli bağırıyor, " sö….i ka..ı"

Kamera, yönetmen, ışıkçı koştur koştur geliyor büyük bir hevesle. Kalabalığı gören jön eski haline dönüyor, bağlantısı var başkası da oynayamıyor, bir iki baktılar olmuyor, yönetmen avazı çıktığı kadar bağırıyor. "PAYDOOOOOS"

 Avantür filmlerin en sıkı zamanı, kavga filmi denildiği vakit akla ilk gelen isimlerden olan Yılmaz Atadenizde filmin yönetmeni. Tren yolunun üzerinde bulunan bir köprünün üzerinde bir kavga çekiliyor ve mizansen gereği kavga eden iki kişi tren geçerken üzerine atlayacaklar ve kavgaya trenin üzerinde devam edilecek. Jön daha yenilerden kavga konusunda fazla tecrübesi yok, karşısındaki ise bu işin uzmanlarından Kadir Kök. Uzaktan tren beliriyor, Atadeniz ” kamera” diyor ve kavga başlıyor, tren altlarından geçerken, Atadenizin film çekerken kullanmayı en çok sevdiği kelime çıkıyor ağzından. "Atla" Tabi feryat figan bir şekilde. Kadir Kök komutla hemen atlıyor ama jönün gözü kesmiyor ve yukarıda kalıyor. Treninin makinistinin durumdan haberi yok tabi, bir bakıyorlar trenin üzerinde eli silahlı bir adam dolaşıyor. Hemen merkez aranıyor ve durumdan haber ediliyor. Kadir Kök anında derdest alınıyor, bu işin film sahnesi olduğu konusunda yetkililer ikna edilene kadar Kadir abi epey bir hırpalanıyor.

1999 senesin haziran ayında, babamla Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki boyana stüdyolarını incelemek üzere geziye çıkmıştık. Rodin otele yerleştik, 5 yıldızlık bir otel, leva bizim paramızdan da kıymetsiz ama döviz kullanamıyorsun, normal alışveriş yapabilmek için ille de leva şart. Otel lobisinde birbirinden güzel kadınlar müşteri bekliyor. Sürekli bana kaş göz, ancak babam yanımda, Almanya gezilerinde sürekli beni ekerken, burada beni yanından ayırmıyor, çünkü çat pat benim İngilizce ile idare ediyoruz.

 Her lobiye indiğimizde ortalıkta deli gibi dolaşan bir Arap dikkatimi çekti. Kadınların yanına yaklaşıyor, hatunlar bunu çemkirerek yanından kovuyor. Akşam otele gittiğimizde babam bir ara odaya çıkmıştı, ben restaurantta tek otururken Arap yanıma geldi, sen Müslüman, dedi İngilizce, evet Müslüman diye cevapladım. Cebinden bir tomar dolar çıkardı, hepsi yüzlük, rahat bir beş bin dolar var. Meğer çok dertliymiş amcam. Parası çok olduğu halde, kadınların bununla kalmak istemediğinden dem vurdu, benim gidip kadınlarla konuşup almamı kendisinin kaldığı kral dairesine getirmemi istedi. Ve bütün dişlerini göstererek sırıttı. Bu sırada babam yanıma geldi, Arapla tokalaştı, merak etti sordu, günlerden de perşembe akşamı, benimde aklıma doğaçlama geldi cevapladım, yarın cumaya gidecekmiş, ben Müslümanım bilirim diye Sofya'da gidebileceğimiz camii var mı diye soruyor? Babamın hoşuna gitti, hemen cep telefonuna sarıldı, Bulgaristandaki ahbaplarına camii soracak, Araba camii okey okey, dedi Arabın bir kaçışı vardı yanımızdan tam komedi. Sonra öğrendim ki, Arabı mimlemişler kadınlar, abartılı taleplerden bulunduğu için.

1997 yılı İzmir'de film çekiyoruz, mekan princess otel. Mankenlikten devşirme İzmirli bir kız oynatıyoruz, sahne gereği havuza girmesi gerek, havuzda biriyle tanışacak ve ikili konuşacaklar. Kız havuza giremeyeceğini rahatsız olduğunu söyledi, biz de mizanseni değiştirdik, konuşacağı kişi havuzdayken o havuzun kenarında olacak vs. Yani havuza sokmadan çözdük beynimiz izin verdiğince, sahne bitti, paydos dendi. Kız ne yapsa iyi. Havuza atladı ve yüzmeye başladı. Siz yerimde olsaydınız ne yapardınız?

YÖNETMEN BÜLENT PELİT

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum