Sokakta yaşlı görürseniz arayın!

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı kararının ardından Nevşehir Belediyesi sosyal medya hesabından “ALO 153 yaşlı ihbar hattı; sokakta görürseniz arayın” paylaşımı yaptı.

Sokakta yaşlı görürseniz arayın!
22 Mart 2020 - 09:27 - Güncelleme: 22 Mart 2020 - 09:35
İçişleri Bakanlığı’nın corona virüsü (Covid-19) pandemisine karşı 65 yaş üzerindeki vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından Nevşehir Belediyesi sosyal medya hesabından “Yaşlı ihbar hattı ALO 153; sokakta görürseniz arayın” paylaşımı yaptı.

Belediyenin paylaşımı binlerce retweet ve beğeni aldı.

Öte yandan bakanlığın genelgesine göre, ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlar 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilecek.

NE OLMUŞTU?



İçişleri Bakanlığı bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırıldı.

Genelgede 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar bugün saat 24.00’dan ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklandı.

İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak.
Nevşehir Belediyesi resmi Twitter hesabından yapılan o paylaşım:


YAŞLI İHBAR HATTI ALO 153 …

65 YAŞ ÜSTÜ İNSANLARI SOKAKTA GÖRÜRSENİZ ARAYIN.

— NEVŞEHİR BELEDİYESİ (@NEVSEHİR_BEL) MARCH 21, 2020


 

İçişleri Bakanlığı 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı genelgesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum