Sürpriz isimlerden Erdoğan'a ziyaret...

Cumhurbaşkanlığı nezdinde hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde Cumhuriyetin 97. yılına özel hazırlanan Milli Mücadele Sergisi'nin açılışından önce sürpriz konuklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti...

Sürpriz isimlerden Erdoğan'a ziyaret...
30 Ekim 2020 - 10:04
Cumhurbaşkanlığı nezdinde hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde Cumhuriyetin 97. yılına özel hazırlanan Milli Mücadele Sergisi'nin açılışından önce sürpriz konuklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

Söz konusu sergide TBMM’ye çekilen ilk bayrak, Sütçü İmam’ın tabancası, Milli Mücadelede kullanılan sahra telefonu gibi Kurtuluş Savaşı’nı anlatan eserlerin yer alıyor. Sergide, savaşı ve Atatürk’ü tasvir eden resimlere de yer veriliyor. Ayrıca İnönü Vakfından Buhara devletine armağan edilen değerli bir kılıcın da sergide olacağı aktarıldı.

Bunun yanı sıra özel geceye katılanlar arasında Halide Edip Adıvar’ın torunu Ömer Sayar, M. Akif Ersoy’un kızı Selma Argon, Fethi Okyar’ın torunu Fethi Okyar, Fevzi Çakmak’ın kardeşinin torunu Fatma Nur Çakmak, Celal Bayar’ın kızı Nilüfer Hanım’ın torunu Emine Gürsoy Naskali ve Atatürk’ün dayısı Abdurrahman Efendinin oğlu Metin Aldırma'nın çocukları Figen Aldırma ile Feyzullah Aldırma da yer aldı.

Özel isimler sergi açılışından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti.

İşte o fotoğraflar:



 

(Atatürk’ün dayısı Abdurrahman Efendinin oğlu Metin Aldırma'nın çocuğu Feyzullah Aldırma)






YORUMLAR

  • 0 Yorum