Taner Ölmez Mucize Doktor'u bıraktı mı?

Taner Ölmez Fox’un reyting şampiyonu dizisi Mucize Doktor’u bırakıp Kanal D’nin yeni dizisine mi geçti?

Taner Ölmez Mucize Doktor'u bıraktı mı?
03 Nisan 2020 - 10:25
Kanal D, setlerin paydos edildiği şu günlerde yeni bir dizi yayınlayacağını duyurdu üstelik dizinin başrolünde Mucize Doktor dizisiyle ünlenen Taner Ölmez var. Fox’un yayın akışına baktığınızda göreceksiniz ki Mucize Doktor bu hafta yeni bölüm yayınlamıyor.

Yoksa Taner Ölmez Fox’un reyting şampiyonu dizisi Mucize Doktor’u bırakıp Kanal D’nin yeni dizisine mi geçti?

Aklınız karıştı biliyorum ama işin aslı başka...

Corona virüsü setleri vurmaya devam ediyor. Bu hafta yeni bölüm yayınlayan diziler; Sefirin Kızı, Ya İstiklal Ya Ölüm, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kuruluş Osman, Tutunamayanlar, Benim Adım Melek, Bir Zamanlar Çukurova, Arka Sokaklar, Jet Sosyete, Payitaht Abdülhamid, Kuzey Yıldızı, Gel Gidelim, Kal Dese Aşk, Tozkoparan...

Stoğu tüketip sete çıkamadığı için yeni bölüm yayınlamayanlar da şunlar; Çukur, Yasak Elma, Zalim İstanbul, Ramo, Hekimoğlu, Baraj, Doğduğun Ev Kaderindir, Öğretmen, Mucize Doktor, Babil, Hercai, Hizmetçiler, Zümrüdüanka, Babil, Savaşçı, Şampiyonluk, Güvercin...

Ulusal kanallarda gösterilen 31 dizinin 17’si yeni bölüm yayınlamazken, 14’ü sete devam demiş ve bu haftalık da seyirciyle buluşmayı başarmış. Sağlık bakanının ağlamaklı bir şekilde yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki bu sayı haftaya daha da azalacak. Komik güvenlik önlemleri alarak sete çıkan Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi birkaç inatçı proje yayınlanmaya devam eder belki ama onlar da kamu baskısı yüzünden bırakabilirler.

Televizyona kıtlık geldi, dahası da olacak çünkü bizim kanal yöneticilerinin dizi yayınlamaktan başka bildiği bir şey yok! Diziden vazgeçmeyen ama günü kurtarmak adına farklı stratejiler deneyenler de var. Bunlardan biri de Kanal D...

Kanal D’nin üstüne basa basa “yeni dizi” diye tanıttığı Dudullu Postası aslında dijital platform Blu TV için çekilen 2018 yapımı, 14 bölüm çekilmiş gösterilmiş ancak devamı gelmemiş bir iş..



Dijital platformda olmanın verdiği özgürlüğü zorlayan Onur Ünlü aklının iplerini fena halde saldığından, Dudullu Postası onun absürt tarzını seven seyirciye bile ağır geldi  Kanal D’de prime time’da, hem de Mucize Doktor’un karşısında tutunabilecek mi? Bence zor hatta imkansız. Taner Ölmez, Taner Ölmez’e karşı ama Mucize Doktor’un tekrarı bile Dudullu Postası’nın bileğini büker diye düşünüyorum.

Dudullu Postası, karikatürist Serkan Yılmaz’ın yarattığı karikatür serisinden ilham alınarak hazırlanmış bir dizi... Onur Ünlü’nün yönettiği dizinin oyuncu kadrosunda Güven Kıraç, Erkan Can, Taner Ölmez, Hazar Ergüçlü, Bülent Şakrak, Ayda Aksel, Ahmet Rıfat Şungar, Özgür Emre Yıldırım, Aslı Bekiroğlu, Gözde Çığacı ve Levent Tülek yer alıyor. Sıkı yönetmen, sağlam oyuncular ancak dizinin tüm bölümlerini izlemiş biri olarak çizilmiş halinin çok daha komik olduğunu düşünenlerdenim. O yüzden de tutmadı zaten.

Dudullu Postası’nın ilk bölümünü izler de beğenirseniz, Blu TV aboneliği alırsanız tamamını izleme şansınız var, bu da aklınızın bir köşesinde olsun. Bu sayede şunu da görüyoruz ki; dijital platform dizileri ulusal ekrana birer birer taşınacak. Aslında güzel hamle ama o tarafta da fazlaca bir stok olduğu söylenemez. Başka çareler düşünmek lazım.

Murat Tolga Şen - [email protected]

Medyaradar

YORUMLAR

  • 0 Yorum