Westworld tarzı seks robotları gerçek oluyor

İçinde seks robotlarının olduğu, yapay zeka ile çalışan bir eğlence parkı hayal olmaktan çıkıyor.

Westworld tarzı seks robotları gerçek oluyor
08 Şubat 2020 - 12:11



Medyafaresi.com Dış Haberler - Seks robotu şirketi RealDoll temsilcisi, yapay zeka (AI) ile çalışan Westworld tarzı bir robot oyun alanı oluşturmanın "kesinlikle" mümkün olacağını söyledi. Fantastik ve bilimkurgu Amerikan yapımı Westworld dizisindeki gibi insan görünümlü robotların yer aldığı ve zenginlerin eğlenmek için gittikleri bir eğlence parkı hayal olmaktan çıkıyor.






Yukarıdaki robot Silicon Lovers tarafından geliştirilen bir robot. RealDoll temsilcisi insanların eğlenmek için gidecekleri bu tarz bir eğlence parkının 50 yıl içinde olabileceğini söyleyerek,

"Robotlar 50 yıl içinde aramızda olacaklar. Üretimde, inşaatta, turizmde, genelevlerde çalışacaklar" diyor. Seks doll (Seks bebek) genelevlerinin yeni bir şey olmadığını söyleyen temsilci, " Barcelona, Torino ve Londra'da bu genelevler var ancak Westworld'deki robotların kurgusal gerçekçiliğine yakın bir yerde değiller" açıklamasını yapıyor.






Yukarıdaki fotoğraftaki Realdoll"un ürettiği bir robot kafası. RealDoll temsilcisi, ürettikleri robotların gerçekçi olacağını söyleyerek, "Kesinlikle daha gerçekçi olacaklar, Denemeler için yapay zeka ile düzenlenmemiş ve senaryosuz konuşmalar yapıyorum. Son 8 ayda çok iyi bir seviyeye geldiler" diyor.






Öte yandan Nöroetik Kanada adlı merkez tarafından yapılan araştırmaya göre, seks robotları zararlı cinsiyet stereotiplerini pekiştirme potansiyeli taşıyor. Bu durum hem robotların görünüşü hem de kimliğine programlanan roller yoluyla ortaya çıkabiliyor.



Avrupa Parlamentosu, yetenekli yapay zeka sistemlerinin haklarını güvence altına almak için elektronik bir kişilik kategorisi oluşturulmasını önerdi. Uzmanlara göre seks robotlarının şu anda programlanma şekli açıkça sorunlu. Kadınların pornografikleştirilmesini teşvik ediyor, ilişkilerde rızayı ortadan kaldırırken şiddet ve saldırganlığı da cezasız bırakıyor. Bilim insanları bu davranışların gerçek ilişkilerdeki olası yansımalarının önüne geçmek için etik sorunlar konusunda düzenleme yapılması gerektiğinin altını çiziyorlar.


YORUMLAR

  • 0 Yorum