Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

BİR KEZ YAŞAMIŞ İKİ KEZ GÖMÜLMÜŞ..

16 Ekim 2020 - 10:21

1705 ' de bir çeşit ateşe maruz kaldıktan sonra İrlandalı kadın Margorie McCall, kendisine yapılan her şeyin duyulmasını önlemek için aceleyle gömüldü. Margorie, vücudunun şişmesi nedeniyle kocası tarafından çıkarılamayan değerli bir yüzükle gömüldü. Bu onu hem cesedi hem de yüzüğü paraya çevirebilen vücut hırsızları için daha iyi bir hedef haline getirdi.

Margorie gömüldükten sonraki akşam toprak daha yerleşmeden mezar hırsızları gelip kazmaya başladılar. Yüzüğü parmağından çıkaramayınca parmağını kesmeye karar verdiler. Kan dökülür dökülmez Margorie komadan uyandı, dik oturdu ve çığlık attı.

Mezar hırsızlarının akıbeti bilinmiyor Bir hikaye, adamların orda öldüğünü söylerken, bir diğeri ise kaçtıklarını ve seçtikleri mesleklerine asla dönmediklerini iddia ediyor.

Margorie delikten çıktı ve evine geri döndü.

Bir doktor olan kocası John, kapıdan bir vuruş duyunca çocuklarla evde çocuklarla birlikteydi. Çocuklara dedi ki: ′′ Anneniz hala hayatta olsaydı, onun vuruşu olduğuna yemin ederdim."

Kapıyı açtığında, karısını gömü kıyafetleri giymiş, parmağından kan damlıyor şekilde görünce şok geçirip ölüyor. Margorie ' nin boşalttığı mezara gömüldü.

Margorie yeniden evlenmeye ve birkaç çocuk sahibi olmaya devam etti. Sonunda öldüğünde, mezar taşının hala durduğu İrlanda 'nın Lurgan kentindeki Shankill Mezarlığı' na geri döndü. ′′ Bir kez yaşamış, iki kez gömülmüş ′′ yazısını taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum