Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

EN SON NE ZAMAN ???

14 Ocak 2017 - 12:47

En son yediğin ve seni etkileyen yemeğin tadını hatırlıyor musun? Sos ve baharatlarla etin lezzeti nasıl ilk defa yediğin bir yemekmiş gibi gelen o özel yemeği? Ve merak edip de "kim yaptı bu yemeği?" diye kocaman gözlerle sorup teşekkür ettiğin garsonu?

En son gittiğin tatili hatırlıyor musun? Ama tüm an'ları ile... Şehrin gürültüsünden kurtulup üzerine giydiğin mayon ile tek başına sahile içine çektiğin o ilk güneşli ve derin nefesin bir yıl birikmiş herşeyi süpürüp atan etkisini?


En son geldiğin zor yolculuğu hatırlıyor musun? Ne zorluklarla ulaşmıştın evine; saatlerce direksiyon başında çektiğin trafik çilesi de cabasıydı...

En son ne zaman sevdin ?? Sevdiğin insanı hatırlıyor musun? Ruhuna dokunuşunu ve onun sana bakışını? Bir daha görüp göremeyeceğini bilmeden, buğulu gözlerle senin; nefesinle birlikte ruhundan parmaklarını çekişin, onun da gözlerini hatırlıyor musun ??

En son uyuduğun huzur dolu uykuyu hatırlıyor musun? Nerede ve kiminleydi? Dünyaya gözlerini açtığın ilk dakikalar gibi yaşam dolu, enerjik ve hafif hissederek uyandığın yenilenmiş uykundan bahsediyorum?

En son ne zaman ağladığını peki? İçinin taştığı, dalga dalga yükselen o hüznün gözlerinden çıktığı ve sessiz bir köşede sadece durduğun o an'ı?

En son ne zaman güldün? Ama öyle böyle gülme değil; karnına ağrılar girene kadar, nefes alamayıp "acaba ölecek miyim bu kahkahadan sonra?" dediğin gülmenden bahsediyorum?

En son ne zaman kendi kendine kaldın? Dinledin kendini? İç sesini? Sana karşı sesini hiç bir zaman yükseltmeyen o sesi?

En son ne zaman mutlu oldun? İçin içine sığmadı? Yüzünde minik bir tebessüm oluşmasından bahsetmiyorum, bir zıplayışta Satürn'e ulaşma isteğinden bahsediyorum...

En son ne zaman "en son ne zaman?" diye düşündün?

YORUMLAR

  • 0 Yorum