Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

Karısının Emeğini Hesaplayan Adam: 'Bu Parayı Karşılayamam'

11 Ekim 2017 - 22:48

Evlilik, 'hayat' denilen macerayı beraber yaşamak, ama aynı zamanda, yükü de beraber paylaşmak demek

Peki hayatı ve yükünü birlikte paylaşırken, kadınların gösterdikleri fedakarlıklarla, erkeklerin hayatlarını ne kadar kolaylaştırdığını hiç hesap ettiniz mi?


Karısının yaptığı işi rakamlara döken Steven, yaptığı hesaptan sonra, karısının değerini bir kez daha anlamış ve son zamanların en ilginç çalışmalarından birini ortaya koymuş.

Steven olayı şu şekilde özetliyor;

''Çocuğumuz doğduktan sonra karım işini bırakıp çocuğumuza baktı. Bezini değiştirdi, onu besledi, onunla oyunlar oynadı. Ama sadece bunları yapmakla kalmadı. Evde olduğu süre boyunca evi temizledi, yemek yaptı ve çamaşırlarımızı yıkadı.''

Karısının yaptıklarının kalem kalem dökümünü yapıp ücretlerini hesapladıktan sonra, oldukça şaşırdığını ifade eden genç adam eşinin yaptıklarını kısaca özetlemiş.

Tam zamanlı çalışan bir dadının yıllık ücreti: 36.660 $

Evin temizlenme masrafı(yıllık): 5.200 $

Kişisel aşçının yıllık ücreti: 12.480 $

Faturalar ve bütçe (yardımcı finans asistanı - yıllık): 3.900 $

Kişisel alışveriş elemanının yıllık ücreti: 13.520 $

Profesyonel davetlerde eşlik edecek bir asistanın yıllık masrafı: 900 $

Yıllık çamaşır servisi ücreti: 1.300 $

Steven'ın çıkardığı hesap, senelik yaklaşık 74.000 Dolar. Genç adam, bu parayı asla karşılamayacağını söyleyerek, gösterdiği fedakarlıktan ötürü karısı Glory'e minnettar olduğunu belirtiyor.

Eşinin alışveriş yaptığında kendini suçlu hissettiğini söyleyen Steven;

“Tabi ki çocuğumuzun bakımın dışında kendi harcamalarımız da oluyor. Karım kendisi için alışveriş yaptığında kendini suçlu hissettiğinde çok utanıyorum. Aslında hak ettiği çok çok daha fazlası.” diyerek belki de hayat' denilen macerayı beraber yaşamak için seçtiği kişiye duyduğu sevgi ve minnettarlığı tekrar dile getiriyor.....



YORUMLAR

  • 0 Yorum