Aydın İZBUDAK

Aydın İZBUDAK

HAYATIN İÇİNDEN HİKAYELER
[email protected]

Reenkarnasyon fenomenine bir numaralı kanıt

14 Haziran 2020 - 11:59



“Titu ” 1990 yılında BBC tarafından yapılan bir belgesele konu olmuş ve kitlelere ulaşarak dünyaca büyük ilgi görmüş.



Reenkarnasyon inancının oldukça yaygın olduğu Hindistan’da doğan Titu Singh (Toran Singh), 2.5 yaşından itibaren ailesine önceki yaşamındaki hayatını ailesini ve Agra şehrindeki eski evini anlatmaya başladı.



Anlattığı anılar o kadar detaylıydı ki bir radyo dükkanında çalıştığını, bir önceki yaşamında adının Suresh Verma olduğunu ve Uma isimli eşinden 2 çocuk sahibi olduğundan bahsediyordu.



Aile önceleri çocuğu ciddiye almadı fakat bazen bir yetişkin gibi davranıyordu.

Titu bir gün silahla vurularak öldürüldüğünü, daha sonra cesedinin yakılarak küllerinin nehre atıldığını söylediğinde aile endişelenmeye başladı.



Agra’daki evini özlediğini söyleyen Titu’nın ağabeyi bu şehre giderek hikayenin doğruluğunu araştırmaya başladı. Uma Verma isimli 2 çocuk sahibi dul bir kadın tarafından işletilen Suresh Radyo isimli bir dükkana rastladı.



Hikayeyi öğrenen Uma, Singh ailesini ziyaret etmeye karar verdi.



Titu, Uma’ya önceki yaşamında gittikleri bir panayırı anlattı ve evlerini bahçesine gömdüğü altınlarda bahsetti.

Şoke olan Uma, kocasının yeniden hayata döndüğüne inanmıştı.

Dehşete düşen aile hikayeyi doğrulamak için Titu’yu Agra’ya götürdü. Küçük çocuk, Suresh’in 2 oğlunu hemen tanıdı ve ölümünden bu yana radyo dükkanındaki değişiklikleri de hemen fark etti.



İngiliz BBC kanalına çıkarılan Tito, Suresh’in arabasında otururken başına yediği bir kurşunla hayatını kabettiğini anlattı.



Otopsi raporları da kurşunun Suresh’in sağ şakağından girdiğini kafasının sol tarafından çıktığını gösteriyordu.



Daha sonra Tito’nun saçları kameralar önünde tıraş edildi ve küçük çocuğun başının sağ kısmında tam da kurşunun girdiği kısımda ve sol tarafta kurşunun çıktığı kısımda 2 yara izi olduğu ortaya çıktı.

Küçük çocuk Agra’daki bir mahkemeye cinayetin başka ayrıntılarını da anlatarak otoriteleri davayı yeniden açmaları için ikna etmeyi başardı ve Titu cinayetin detayları ile birlikte katilinin adını da söyler.



Sedick Johaadien adında bir iş adamı, akşam saatlerinde yanında bir kişiyle birlikte Suresh evine geldikten sonra aracından çıkmak üzereyken onu vurmuştur.



Agra polisi bu detayların peşine düşer, Sedick Johaadien sorgulandığı esnada cinayeti itiraf eder.



Bu olay hala tüm dünyada reenkarnasyonun en önemli delili olarak gösterilmektedir.



Titu (Toran Singh), bir önceki yaşamından daha huzurlu hayat sürmüş. 2012 yılından bu yana Banaras Hindu Üniversitesi’nde akademik kariyerine devam ediyor ve bir yoga eğitmeni...

YORUMLAR

  • 0 Yorum