GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

CIA mensupları niye maske takmıyor?

07 Mayıs 2020 - 22:08

"Bize ne CIA mensuplarının maske takıp takmamasından" diyebilirsiniz ama konu hepimizi ilgilendiriyor...

Trump yönetimi, salgının başlangıcında, korona virüsünün yayılmasını önlemek için ABD halkına gönüllülük esasına dayalı olarak bez maske kullanmasını tavsiye etti. Trump, kendisinin bu tavsiyeyi uygulamayacağını da açıkladı.

Bu arada Trump, Arizona'daki bir maske üretim tesisini ziyaret etti. Ziyarette Trump'ın maske takmamasına tepki gösteren birçok kişi "Maske fabrikasını geziyorsun, maske takmıyorsun, neyi ispatlamaya çalışıyorsun?" dedi.

***


ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de korona virüs hastalarının hastanede ziyaret etti ama maske takmadı. Pence, eleştiriler üzerin "Gerekli olduğunu düşünmedim ama maske takmam gerekliydi." dedi. Pence, ventilatör üretmeye başlayan bir otomobil fabrikasını ziyaret etti ve orada maske taktı.

"Düşünmedim" veya "düşünemedim" diye mazeret olur mu? Başkan Yardımcısı çocuk mudur?

"POLITICO" da yayınlanan "Maske takmak kendini beğenmiş liberaller içindir. Reddetmek ise pervasız Cumhuriyetçiler için" başlıklı yazıda ise şöyle deniliyor:

"Maske, kültürel ve politik bölünmenin sembolü haline geldi. Kimileri için maskeler, salgını ciddiye aldığınızı ve hayat kurtarmak için kişisel bir fedakârlık yapmaya istekli olduğunuzu gösteren bir işaret haline geldi. Bu sebeple takmayan tanınmış insanlar sosyal medyada yerden yere vuruluyor.

Televizyon programcısı Laura Ingraham ise 'büyük kitleler üzerindeki sosyal kontrolün, korku ve gözdağı ve özgür düşüncenin bastırılması yoluyla elde edildiğini' söylüyor ve 'halkı propaganda yoluyla şartlandırmak da önemli, yeni dogmalar eski sağduyunun yerine geçti.' diye halkı uyardı."

Makalede, "Beyaz Saray'da birçok kişinin maske takmadığı dikkat çekicidir. Gazetecilere sıcaklık kontrolü yapan personel bile maske takmıyor. Binanın içinde nispeten maskesiz bir bölge var. Bu hafta özel kalem müdürü Mark Meadows ve gizli servis ajanları da dahil olmak üzere 20 Beyaz Saray yetkilisinin katıldığı bir toplantıda, Beyaz Saray'dan hiç kimse maske veya başka bir yüz örtüsü takmadı." bilgisi de verildi.


Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop maske takmıyor. Dünyanın dört bir tarafına uçaklarla maske gönderildi ama Türkiye'de maske dağıtımı becerilemedi. Maske dağıtımı devlet tekeline alındı ve önce PTT'den dağıtım denendi, olmadı. Eczanelerden maske dağıtıma başlandı, yine olmadı, sonunda maske satışı serbest bırakıldı…

***

Devletin başında bulunan insanların maske takmaması ilginç… Sosyal medyada "onlar tedbirlerini almıştır" deniliyor ama böyle bir tedbir; aşı ilaç, şimdilik yok. Varsa da halk tarafından bilinmiyor.

Beyazsaray'daki toplantıda CIA mensuplarının maska takmaması ise başkanların takmamasından daha önemli bir bilgi…

Durum böyleyse, "CIA mensupları, konuyla ilgili bildiklerini, Amerikan halkına açıklamıyor" denilebilir...

Türkiye'de ise MİT mensuplarının sadece hayatta olanları ile ilgili değil görev başında şehit olanları ile ilgili yazı yazmak bile korona virüs kadar tehlikeli olabiliyor. Gerçi, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, dışarıda olanlara gözdağı vermek için içerdeler, bunu herkes biliyor ama yine de MİT mensuplarının toplantı yaparken maske takıp takmadığı konusunu sorgulamayı, iktidara yakın olan gazetecilere bırakıyorum!

Herkese sorum şu: Yoksa korona virüsle ilgili gerçekleri gizli servisler biliyor da dünya maskeli balo mu yaşıyor? "Dijital insan"a geçişi devletler kabul etti de "korona virüs adlı korku kampanyası", yeni sistemi insanlara kabul ettirmek için mi başlatıldı?

Kaynak Yeniçağ: CIA mensupları niye maske takmıyor? - Arslan BULUT

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar